Testele rapide de diagnostic

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Toata lumea este familiarizata cu testele rapide de sarcina, nu-i asa? Progresele cercetarii in medicina permit ca astazi sa folosim teste care functioneaza pe acelasi principiu, arata la fel,  dar identifica nu numai stari fiziologice, naturale (sarcina, fertilitatea, menopauza), dar si patologice – afectiuni acute sau cronice, diverse tipuri de cancere, etc.

Gama de teste rapide de diagnostic DR. SMART apartine acestei categorii, sunt dispozitive medicale pentru diagnostic efectuat de profesionistii din domeniul medical, ce permit interpretarea rapida a rezultatelor prin confirmarea sau orientarea pe loc a diagnosticului si a atitudinii terapeutice. Acestea au o acuratete ridicata, avand certificarea conformitatii cu standardele actuale de siguranta si performanta (ISO, CE).

Pentru efectuarea unui test diagnostic rapid nu sunt necesare echipamente sofisticate sau conditii speciale asa cum sunt cele de laborator, se pot efectua in cabinetul medicului. Un test diagnostic efectuat de doctori  poate fi realizat doar cu o instruire minima a personalului medical, iar instructiunile clare de utilizare – de la recoltarea si pregatirea probelor la interpretarea rezultatelor – pot fi regasite in prospect.

Pe www.onlinefarmacia.ro sunt disponibile pentru uzul profesionistilor o varietate de teste:

  • test rapid pentru sumar urina ce detecteaza calitativ sau semi-cantitativ zece parametri ai sumarului de urina, iar interpretarea rezultatelor este extrem de usoara pentru ca se compara casetele colorate de pe banda-test cu zona corespondenta din diagrama colorata de control;
  • test rapid strep A (exudat faringian) care depisteaza calitativ antigenele streptococilor de grup A pentru orientarea diagnosticului etiologic al faringitelor acute;
  • test rapid PSA – caseta (Sange integral/Ser/Plasma) destinat barbatilor pentru detectarea calitativa a Antigenului Specific Prostatic;
  • test rapid Influenza A+B – caseta (Exsudat faringian/Aspirat nazal) ce orienteaza diagnosticul infectiilor virale prin depistarea virusurilor gripale A si B;
  • test rapid Hemoragii Oculte (FOB) in materii fecale. Hemoragiile oculte pot fi cauzate de cancerul colo-rectal, boala ulceroasa, polipoza, colitele, diverticulita sau fisuri.
  • test rapid Semi-cantitativ Proteina C Reactiva banda test (Sange integral/ser/plasma) ce poate detecta debutul unui fenomen inflamator acut de origine traumatica sau o infectie bacteriana.
  • test rapid marker tumoral CA 125 – caseta (Sange total/Ser/Plasma) care este cel mai frecvent utilizat biomarker de prognostic in cancerul ovarian.
  • test rapid marker tumoral CA 15-3 – caseta (Sange total/Ser/Plasma) – un marker tumoral pentru numeroase tipuri de cancer, cu precadere pentru cancerul mamar.
  • test rapid marker tumoral CA 19-9 – caseta (Sange total/Ser/Plasma) – un marker de prognosticare a cancerului pancreatic.
  • test rapid IgG/IgM Boala Lyme – caseta (Sange total/Ser/Plasma) pentru depistarea calitativa a anticorpilor impotriva  bacteriei Borrelia sp. transmisa prin muscatura de capusa.

Testele rapide de diagnostic Dr. Smart sunt teste destinate exclusiv pentru diagnosticul  efectuat de catre profesionistii din domeniul sanatatii, astfel incit la consultatia medicala puteti intreba medicul daca le utilizeaza in cabinet si puteti beneficia de o testare simpla si rapida. Accesul la acest tip de testare il poate avea atat pacientul asigurat, cat si pacientul care nu este asigurat.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.