Necesitatea intretineri sistemului de aer conditionat

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Aparatul dvs. de aer conditionat va funcționa atunci când rotiți comutatorul? Din fericire, atunci când investești în verificări regulate de întreținere a aerului condiționat, vei avea liniște că ești gata să bați căldura pe tot parcursul anului.

Chiar dacă sistemul dvs. de aer condiționat este proiectat să dureze 10-15 ani, veți obține performanțe optime din partea echipamentului dvs. dacă aveți un profesionist să efectuați o verificare în fiecare an înainte de începerea lunilor călduroase de vară. Dacă aveți un aparat de aer conditionat convertibil tavan podea  care asigură atât pentru încălzire, cât și pentru răcire pentru casa dvs., ar trebui să adăugați un reglaj suplimentar înainte de iarnă.

În timpul vizitei de întreținere, tehnicianul va face următoarele:

 1. Verifica cu atenție toate componentele sistemului
 2. Verifica uzura la curele și alte piese mobile
 3. Efectueaza mici ajustări și reparații
 4. Curăța bobinele de condensator
 5. Calibreaza termostatul
 6. Verifica nivelurile de agent frigorific și verificați dacă există scurgeri
 7. Verifica funcționarea curelei suflantei și a motorului

De ce ar trebui să planific întreținerea aerului conditionat?

Menținerea aparatului de aer condiționat este cea mai bună modalitate de a vă asigura că va funcționa la puterea maximă, reducând factura la energie și minimizând șansa unei defalcări costisitoare. Principalele beneficii includ:

 1. Performanță crescută a sistemului
 2. Eficiență mai bună
 3. Mai puține vizite de reparații
 4. calitate mai bună a aerului
 5. Durată de viață mai lungă a sistemului
 6. Un confort mai bun în casă

Vă veți bucura de avantaje suplimentare de întreținere anuală sau semestrială a aparatului de aer condiționat sau a unității ambalate. Acestea includ:

Beneficii pentru mediu – Dacă aveți instalat un aparat de aer condiționat nou, apoi îl ignorați până când acesta se va defecta, eficiența energetică a echipamentului va scădea rapid. Echipamentele HVAC neglijate utilizează mai multă energie pentru a ține pasul cu puterea de temperatură prevăzută. Asta pune tensiune pe unitate și vă costă bani pe măsură ce energia irosită.

O calitate mai bună a aerului – Un aparat de aer condiționat corespunzător se traduce printr-o calitate mai bună a aerului din casa ta. Un tonaj anual vă asigură că filtrele de aer și canalizarea dvs. sunt curate și lipsite de poluanți care pot provoca alergii, sclipiri de astm și alte boli respiratorii.

Riscul de incendiu redus – Orice echipament care utilizează electricitate prezintă un potențial pericol de incendiu. Neglijarea sistemului de aer condiționat ar putea crește șansa de incendiu. În perioada 2006-2010 s-au înregistrat 2.500 de incendii în casă legate direct de defecțiunile echipamentelor de climatizare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte