Importanta fizioterapiei in recuperarea medicala

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Importanta fizioterapiei in recuperarea medicala
Importanta fizioterapiei in recuperarea medicala

Tratamentul de fizioterapie poate implica exerciții terapeutice pentru a îmbunătăți rezistența, gama de mișcare dar și pentru a corecta dezechilibrul postural și muscular, mobilizarea articulațiilor, manipularea și masajul țesuturilor moi, precum și terapia de întindere și punct de declanșare pentru a reduce rigiditatea și a ameliora durerea.

Pacienții cu tulburări neurologice, cum ar fi cei care au suferit un accident vascular cerebral, scleroză multiplă, boala Parkinson, paralizie cerebrală și leziuni ale măduvei spinării pot beneficia foarte mult de tratamentul de fizioterapie Bucureşti. Intervențiile de fizioterapie se concentrează pe reeducarea și controlul muscular, reabilitarea abilităților motorii, îmbunătățirea funcției zilnice, recâștigarea forței și flexibilității, învățarea modului de a efectua mişcări sigure, restabilirea și îmbunătățirea mersului.

Pentru copiii care suferă de paralizie cerebrală, fizioterapia este esențială pentru a ajuta la reducerea spasticității și deformării, îmbunătățirea controlului postural.

Afecțiunile cardio pulmonare răspund bine intervenției de fizioterapie Bucureşti. Pacienții care au dificultăți în a-și desfășura activitățile de viață de zi cu zi sau care au o respirație greoaie și o rezistență scăzută, pot obține o calitate a vieții semnificativ îmbunătățită prin exerciții ghidate și antrenament de rezistență. Pentru acei pacienți care au suferit o intervenție chirurgicală, fizioterapia este inițiată precoce pentru a împiedica pacientul să piardă forța și funcția.

Fizioterapia ajută la reducerea durerii, la restabilirea mobilității și a flexibilității, la creșterea gamei de mișcare a articulațiilor, la întărirea mușchilor și la menținerea posturii corecte a corpului.

Importanța fizioterapiei:

În prezent fizioterapia a devenit un domeniu important. Fizioterapia a devenit o parte esențială în fiecare ramură medicală. Este foarte importantă în viața noastră iar mai jos puteţi regăsi câteva motive pentru care alegerea fizioterapiei este benefică.

Ameliorarea durerii:

Fizioterapia ajută la ameliorarea durerii. Diferite afecțiuni ortopedice, cum ar fi artrita, entorse, fracturi și multe altele, pot fi tratate prin fizioterapie deoarece fizioterapia ajută la ameliorarea durerii.

Fizioterapia: benefică pentru fracturi

Fractura uneori determină restricții în mișcarea articulației după o intervenţie chirurgicală de exemplu. Fizioterapia ajută la îmbunătățirea gamei de mișcare a articulației, la întărirea mușchilor și ajută pacienţii să îşi desfăşoare normal activităţile zilnice.

Evitați chirurgia

Există anumite condiții în care este necesară intervenția chirurgicală, în schimb este tratată cu fizioterapie Bucureşti. Acest lucru ajută la reducerea complicațiilor post-chirurgie.

Fizioterapia înainte de o intervenţie chirurgicală

În diverse intervenții chirurgicale, este obligatorie consolidarea mușchilor înainte de operație. Acest lucru ajută la recuperarea timpurie a pacienților. Prin fizioterapie Bucureşti veţi reuşi să faceţi acest lucru, astfel, recuperarea post operatorie va fi mult mai uşoară.

Reabilitare după un accident vascular cerebral

Fizioterapia poate ajută enorm un pacient care a suferit un accident vascular cerebral. Cu ajutorul unor exerciții adecvate, pacientul se poate recupera complet.

Reducerea riscului de cădere

Fizioterapeutul vă ajută să învăţaţi exerciții de echilibrare şi de întărirea muşchilor. Acest lucru îmbunătățește echilibrul și previne căderile.

Gestionează diabetul:

Prin fizioterapie Bucureşti vă puteţi ţine diabetul sub control. Activitatea fizică și o dietă adecvată pot controla diabetul. Fizioterapeutul ajută la efectuarea celor mai bune exerciții, care pot ajuta la gestionarea greutății, care la rândul lor pot ajuta la diabet.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.