Stiai ca…? Curiozitati despre panourile solare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Curiozitati despre panourile solare
Curiozitati despre panourile solare

Folosirea razelor solare pentru a crea energie, menita sa incalzeaza locuintele noastre, a fost investitia care a revolutionat lumea, daca se poate spune asa. Din acel moment, gradul de poluare global a scazut considerabil. Panourile solare nu polueaza in niciun fel atunci cand sunt puse in functiune. Insa, o mica contribuitie la poluare o au fabricile care le produc.

Dupa cum spune si titlul, in cele ce urmeaza vom crea un „stiai ca…?” pe baza informatiilor mai putin cunoscute multor oameni despre panourile solare. Sa incepem: stiai ca…

Romania are un potential de energie solara extrem de mare?

In urma unui studiu, s-a demonstrat ca potentialul Romaniei in ceea ce priveste energia solara este cuprins intre 1.100 si 1.400 kWh pe metru patrat. Cel mai mare potential s-a inregistrat in Oltenia, Dobrogea si Coasta Marii Negre.

Panourile solare functioneaza si dupa ce soarele apune?

Treaba lor nu se opreste odata cu apusul soarelui, ci ele produc energie in continuare, 24 de ore fara oprire. Daca am alege sa folosim doar energia produsa de aceste panouri minune, costurile in ceea ce priveste curentul electric ar scadea considerabil. Totodata, energia solara se „prepara” mult mai repede decat cea clasica.

Exista ceasuri care functioneaza cu energie solara?

Primul ceas ce se alimenteaza cu energie solara este elvetian si poarta numele de Cabestan Sol Invictus. Da, ai auzit bine, mecanismul sau are nevoie doar de energie solara pentru a functiona constant. Bineinteles, pretul sau este pe masura performantei, mai exact 430.000 de euro.

Cea mai mare platforma de energie solara se afla in Germania?

Germanii au fost foarte atenti la avantajele pe care energia solara le-a pregatit pentru pamanteni, asa ca au construit o patforma solara ce produce in fiecare an 54 de megawati, fiind si cea mai mare din lume. Nici SUA nu s-a lasat mai prejos – 9.300 km patrati sunt folositi pentru construirea unor sisteme ultra performante de energie solara.

Sa stii ca si noi, cu pasi mici dar siguri, vom ajunge din urma germanii – in nordul Timisoarei se construieste deja o platforma de energie solara performanta, de dimensiuni mari.

In China se afla cea mai are cladire alimentata cu energie solara?

China profita in plin de avantajele cu care energia solara vine la pachet. Exista o cladire in orasul Dezhou ce functioneaza numai si numai prin intermediul energiei solare. Facand un exercitiu de imaginatie – cam cu cat crezi ca s-ar reduce poluarea globala daca toate cladirile ar functiona la fel? Iar aici ma refer in principal la cele super mari.

Poate ca toate aceste lucruri despre care ti-am vorbit mai sus iti sunt necesare pentru a intelege ce importanta are energia solara in viata noastra si cat de mult am putea reduce poluarea daca am alege sa o folosim corespunzator.

Panourile solare, dupa cum prea bine stii, nu ocupa spatiu util, iar in acelasi timp reduc semnificativ costurile la energia electrica. Expertii Shop Einstal te pot ajuta sa alegi panourile solare potrivite nevoilor tale. Viziteaza-le magazinul pentru a vedea cu ochii tai gama de produse disponibile, iar in cazul in care ai nevoie si de alte informatii nu ezita sa ii contactezi.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte