Informati-va si protejati-va corespunzator din surse de incredere in ceea ce priveste coronavirus (COVID-19)!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Noul coronavirus pare sa se raspandeasca de la o persoana la alta. Poate fi raspandit prin picaturi respiratorii atunci cand cineva infectat cu virusul tuse sau stranut. Nu este clar exact cat de contagios este virusul.

Simptomele COVID-19 pot fi usoare pana la severe si includ febra, tuse si dificultati de respiratie, simptome prezente si in caz de gripa, motiv pentru care se poate crea o confuzie destul de mare. Simptomele pot aparea la doua pana la 14 zile dupa expunere. In prezent, un vaccin contra coronavirusului nu este disponibil.

Virusul COVID-19 este un tip de coronavirus – o familie de virusuri care pot provoca boli precum sindromul respirator acut sever, sever (SARS) si sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Organizatia Mondiala a Sanatatii, recomanda sa luati masurile de precautie obisnuite pentru evitarea interceptarii si raspandirii acestui virus:

  • Este necesara spalarea pe maini cu apa si sapun sau folositi un produs de igienizare pe baza de alcool.
  • Trebuie sa va acoperiti gura si nasul cu cotul sau cu servetele de unica atunci cand tusiti sau stranutati iar in cazul servetelelor sa le aruncati cu grija la gunoi.
  • Nu trebuie sa va atingeti ochii, nasul si gura daca mainile nu sunt curate.
  • Evitati pe cat posibil contactul strans cu orice persoana suspecta, chiar daca aparent are doar o simpla raceala.
  • Curatati suprafetele pe care le atingeti adesea, cu solutii de dezinfectie.
  • Stati acasa de la serviciu, scoala si zone publice daca prezentati simptome si anuntati mediul de familie sau autoritatile competente.

Coronavirusurile sunt la baza virusuri comune precum este si virusul gripal, avand diferite forme, existand virusuri care actioneaza mult mai bland dar si virusuri care au un efect extrem de dur asupra organismului. Unele coronavirusuri afecteaza numai animalele, dar altele pot afecta si oamenii, precum in cazul COVID-19, SARS ori MERS. Majoritatea oamenilor se infecteaza cu coronavirusuri umane la un moment dat in viata lor, insa depinde cu care dintre acestea.

Coronavirusurile umane provoaca boli respiratorii, afectand foarte grav acea parte a populatie cu un sistem imunitar foarte slabit, precum si persoane care deja sufera de diverse alte afectiuni precum diverse forme de cancer, diabet, astm si alte probleme respiratorii. Pana in prezent, de la declansarea virusului COVID-19, in cel mai mare procent au fost afectati batranii, ajungandu-se la deces in cele mai multe situatii, fiind tocmai acele persoane care sufera de mai multe afectiuni. Cu alte cuvinte, o persoana tanara si sanatoasa din toate punctele de vedere, nu are de ce sa isi faca probleme, singura situatie neplacuta, constand in faptul ca poate lua virusul si il poate da mai departe.

Noul coronavirus, COVID-19 se raspandeste cel mai frecvent de la o persoana infectata la altele, prin:

  • Aerul: tusind si stranutand fara sa se protejeze
  • Contact direct, cum ar fi atingerea sau strangerea mainilor
  • Atingerea unui obiect sau a unei suprafete cu virusul pe el, apoi atingerea gurii, nasului sau a ochilor inainte de a va spala pe maini
  • Contaminarea fecala, desi aceasta situatie este extrem de rara

In ceea ce priveste transmiterea prin contaminarea obiectelor sau a diverselor suprafete, sansele de a lua acest virus prin aceste metode sunt extrem de mici, deoarece COVID-19 are o rezistenta extrem de mica in astfel de conditii neprielnice.

Insa, pentru un plus de siguranta, se recomanda curatarea obiectelor si a suprafetelor cu produse de cea mai buna calitate, chiar si apeland la varianta unor servicii D.D.D.

De exemplu, in cazul nostru, astfel de servicii de-o calitate superioara le puteti gasi apeland la cei de la CompaniaDDD.ro, al carora site il puteti accesa inclusiv pentru a va putea informa in legatura cu noul coronavirus, avand disponibila o sectiune speciala pentru acest subiect.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte