(COVID-19) China va trimite mai mulți experți medicali în Italia, anunță președintele chinez

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

(COVID-19) China va trimite mai mulți experți medicali în Italia, anunță președintele chinez

Preluare si traducere articol publicat pe xianxihuanet.com

BEIJING, 16 martie (Xinhua) – China va  trimite mai mulți experți medicali în Italia și va face tot posibilul pentru a furniza materiale medicale și alte tipuri de ajutor către partea  italiană, a declarat luni seara președintele  Xi Jinping, în timpul unei conversații telefonice cu premierul italian Giuseppe Conte.

Xi a subliniat  în timpul discuției că atât China cât și Italia au fost lovite recent de epidemia COVID-19.

După câteva luni de muncă asiduă, eforturile Chinei de a preveni și controla epidemia au adus la o rezolvare  pozitivă și s-au făcut progrese majore în lupta împotriva virusului, a spus Xi, adăugând că relansarea dezvoltării economice și sociale a fost de asemenea accelerată.

China va continua să acționeze cu precauție până la sfârșitul epidemiei și va depune eforturi pentru o victorie rapidă și completă asupra bolii pentru a restabili încrederea în alte țări în eforturile lor de prevenire și control.

Subliniind că guvernul italian a luat o serie de măsuri ferme de prevenire și control pentru a răspunde la epidemie, Xi a declarat că China sprijină ferm eforturile Italiei și că are încredere deplină în victoria sa asupra boală.

China înțelege pe deplin preocupările urgente ale Italiei, de aceea va trimite mai mulți experți medicali în Italia și va face tot posibilul pentru a oferi mai multe echipamente medicale și alte tipuri de ajutor părții italiene, a spus dl. Xi.

China este pregătită să lucreze împreună cu Italia pentru a contribui la eforturile de cooperare internațională împotriva epidemiei, precum și la construirea unui „drum al mătăsi pentru activitatea  sanitară”, a spus Xi.

El și-a exprimat încrederea că prietenia tradițională și încrederea reciprocă dintre cele două țări vor fi consolidate prin lupta comună împotriva epidemiei și că cooperarea bilaterală continuă să se extindă.

Conte a menționat că guvernul chinez a acționat decisiv pentru a controla epidemia și că măsurile eficiente luate au fost atât o încurajare, cât și un exemplu pentru Italia și pentru toate celălalte țări. Italia felicită China pentru aceste realizări, a adăugat el.

Conte a mulțumit, de asemenea, părții chineze că a oferit ajutor și sprijin de neprețuit Italiei în aceste perioadă dificilă, adăugând că aceasta a atestat încă o dată prietenia profundă care unește cele două popoare.

În numele guvernului italian și al cetățenilor italieni , domnul Conte a transmis mulțumirile sincere părții chineze și și-a exprimat încrederea că relațiile dintre Italia și China vor fi mai puternice ca niciodată după această epidemie.

 (COVID-19) La Chine va envoyer davantage d’experts médicaux en Italie, annonce le président chinois

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte