Cafea gustoasa cu cafetiera de la Kitchen Shop

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cafea gustoasa cu cafetiera de la Kitchen Shop
Cafea gustoasa cu cafetiera de la Kitchen Shop

De curând am intrat pe un site în dorinţa de a completa uneltele din bucătărie pentru că multe dintre ele au îmbătrânit. Primul lucru la care m-am uitat a fost o cafetiera. Nu am avut până acum şi am considerat că îmi este necesară. Pentru ca sunt un mare cafegiu, dar si pentru că vreau fac economie de timp (să nu stau toată ziua să fierb câte un ibric de cafea) am decis să cumpăr o cafetiera 600 ml – Kitchen Craft. 

Cafetiera marca Kitchen Craft, capacitate 600 ml (10 cești): iată de ce fac economie de timp. Fierb odată mai mult de jumătate de litru de cafea. Modul de funcţionare este simplu. Prin încălzirea apei creşte presiunea acesteia si prin forţarea acesteia prin cafeaua măcinată se obţine o cafea excepţională, aromată.

Cafea gustoasa cu cafetiera de la Kitchen Shop

Mânerul de teflon te ajută să o iei ușor de el chiar imediat după ce a fier fără a te frige.

De menționat că aceasta cafetieră este făcută pentru utilizarea pe plite cu inducție, dar punând un difuzor pe flacăra aragazului o poți folosi şi aşa.

Prima mea întâlnire cu cafeaua am avut-o în clasa a XII la liceu când a trebuit să petrec mai multe nopți cu învăţatul pentru bacalaureat şi facultate. În nopțile în care nu dormeam şi învăţam, beam câte un ibric de cafea de un litru. Următoarea amintire în legătură cu cafeaua au fost în vremurile de tristă amintire când nu se mai  găsea. După 1989 am fost într-o excursie în Turcia şi am băut cafea la ibric făcută pe stradă în nisip. A fost prima data când am băut o cafea buna, după mulți ani.

Un mic istoric al cafelei cred că nu strică. În 1453 cafeaua este adusă la Constantinopol unde este deschisă prima cafenea din lume. La turci era statuat prin lege că femeia putea să divorţeze de soţul său dacă acesta  nu îi aduce zilnic raţia de cafea. Un alt episod din istoria cafelei în Turcia a fost în 1511 atunci când Khair Beg, un guvernator corupt din Mecca, vrea să interzică butura pe motiv că poporul i se împotriveşte din cauza ei. Sultanul însă, care consideră băutura sacră, ordonă uciderea guvernatorului. Cafeaua, declarată băutură permisă creştinilor de către Papa Clementin al VIII-lea, este adoptată de Europa în momentul în care se deschide prima cafenea la Veneţia, în 1645, urmată de una în Paris, în 1672. La 1700 există chiar 2000 de cafenele în Londra.

Cafea gustoasa cu cafetiera de la Kitchen Shop

Tot în perioada respectivă (atunci când am cumpărat cafetiera) m-am trezit cu niște prieteni, cinci la număr veniți in vizită. Erau veniți de la Suceava si obiceiul de la mine din casă era să ofer câte o ceaşcă de cafea fiecărui musafir.

Când am venit cu cafelele aburind după câteva  minute, m-au întrebat:

  • Ai avut făcută cafeaua si ai încălzit-o?
  • Gustați si apoi judecați. 

Este drept că am folosit o cafea de calitate, dar m-a ajutat şi cafetiera mea să fac o cafea aromată şi gustoasă. După primele înghiţituri am început să primesc aprecieri:

  • Ce cafea este? Cum ai ajuns să o faci aşa gustoasă?

Inima a început să îmi crească şi le-am arătat prietenilor mei secretul cafelei: Cafetiera de la Kitchen Craft. Aceasta a îmbogăţit gustul cafelei dar a şi scurtat perioada de preparare.

Un prieten a zis că el nu mai aştepta să ajungă acasă şi a comandat direct de pe calculatorul meu această cafetieră. La un moment dat prietenii au trebuit să şi plece aşa că au rămas cu amintirea la gustul cafelei mele.

Daca ai o cafetieră bună ai şi o cafea gustoasă.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte