Imbracamintea de la Clessidra o soluţie modernă

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Imbracamintea de la Clessidra o soluţie modernă
Imbracamintea de la Clessidra o soluţie modernă

Acoperirea trupului cu diferite materiale este o tehnica veche folosita de – cele mai vechi dovezi – oamenii de Neanderthal cu cel puţin 100.000 de ani în urmă. Atunci aceste haine, hai să le zicem aşa, aveau doar un rol de protecție a trupului împotriva frigului din acea epocă glaciară.

Cele mai vechi ace de cusut, descoperite până în prezent, datează de acum 20.000 de ani, ace făcute din os, însă cu nimic mai puţin practice ca cele din ziua de azi, folosite pentru cusut, dar şi pentru brodat, dată fiind fineţea lor.

Imbracamintea de la Clessidra

Ulterior evoluția hainelor a fost tot mai rapidă. Astăzi avem haine diferite, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, cu croieli speciale care să înfrumuseţeze trupul. Dacă, să zicem în secolele trecute, hainele aveau un rol estetic şi de a acoperii aproape în întregime corpul, odată cu începutul secolului 20 au apărut alte tendințe, costume de baie care lăsau la vedere unele pari ale trupului iar la jumătatea secolului trecut au scăzut suprafața ce o acopereau la minusculele  fuste „minijup”

Într-un secol moda a suferit o sumedenie de transformări ajungând azi să fie, în privința echipamentelor sportive, o îmbrăcăminte unisex.

Totuşi unele branduri, prin magazinele online, mai ales online oferă îmbrăcăminte sportivă care scoate în evidenţă farmecul feminin, așa cum se întâmplă cu îmbrăcămintea oferita de o pagină  ce trebuie vizită de pe site-ul Clessidra este cea care se referă la colecția neopren.

Imbracamintea de la Clessidra

Ofertele pentru bărbați sunt încă reduse.

Clessidra a început să îşi facă loc pe piaţa românească din anul 2015 cu un singur produs de modelare corporala – corsetul latex basic sport. Astăzi în portofoliul lor se află mii de produse, iar unicul costum de atunci s-a schimbat într-o întreaga secțiune completa de produse dedicate modelarii corporale – corsete din latex şi non latex, lenjerie modelatoare si o colecție sport din neopren¹. Structura neoprenului asigură un efect de saună: pielea se încălzește si grăbeşte eliminarea retenției de lichide si a toxinelor din organism, dar în același timp permite circulația aerului si evaporarea excesului de transpirație.

Vizita pe site începe cu o prezentare generală a produselor ce se găsesc aici, începând de la rochii, care de care mai frumoasă, o secțiune dedicata lenjeriei modelatoare urmata de colectia neopren.

Imbracamintea de la Clessidra o soluţie modernă
Imbracamintea de la Clessidra o soluţie modernă

Rochiile si şi fustele sunt variate si prezentarea lor este făcută pe mai multe pagini: rochii de zi, rochii party, compleuri diferite, fuste moderne, cu croială deosebită sau în culori care să vă pună în valoare trupul.

Lenjeria modelatoare este dedicata atât mamelor ce au născut si vor să îşi remodeleze trupul, dar şi doamnelor care vor să aibă o ținută atrăgătoare, slim. Pentru confecționarea acestora  este folosit un material de compresie mare, iar dublura interna este confortabila, antibacteriana, care lasă pielea sa respire. De obicei sunt folosite materiale ca lycra si latex sau neopren. O compoziție a materialului  95% Vâscoză şi  5% Elastan este caracteristică unei plaje largi de produse.

O altă categorie de articole ce se pot găsi la acest magazin online sunt salopetele, nu  cele pentru muncitori ci articolul vestimentar destinat femeilor.  

¹Neoprenul (C4H5Cl) sau policloroprenul (ISO Standard Code – CR), a fost inventat de firma DuPont în anul 1930.Datorită dezvoltării sporturilor acvatice, neoprenul este folosit pentru confecționarea costumelor de scufundare, surfing, deoarece în apă conferă flotabilitate pozitivă sporită precum și o mai bună protecție termică.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte