Sa invatam mai multe despre motoare electrice trifazate!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sa invatam mai multe despre motoare electrice trifazate!
Sa invatam mai multe despre motoare electrice trifazate!

Puterea de curent alternativ este un fel de electricitate in care fluxul de curent schimba frecvent directiile. La inceputul anului 1900, alimentarea cu curent alternativ este folosita atat pentru companii, cat si pentru case. Sistemul de alimentare este clasificat in doua tipuri, respectiv o sursa de alimentare monofazata, precum si o sursa de alimentare trifazata. Pentru majoritatea setarilor industriale si de afaceri, furnizarea trifazica este utilizata pentru a rula sarcinile mari, in timp ce casele sunt furnizate in general de o singura faza, deoarece aparatele electrocasnice necesita mai putina energie. Acest articol discuta diferenta dintre sursele de alimentare monofazate si trifazate. Pe site-ul Bmes.ro clientii pot sa cumpere motoare electrice trifazate de cea mai buna calitate, deoarece magazinul este un furnizor cunoscut in Romania. 

In general, faza in electricitate este curentul sau tensiunea dintre un fir existent, precum si un cablu neutru. Faza inseamna distributia incarcaturii, daca este utilizat un singur fir, o sarcina suplimentara va aparea pe ea si daca sunt folosite trei fire, atunci incarcarile vor fi separate intre ele. Aceasta poate fi numita ca o putere mai mica pentru o faza si mai multa putere pentru trei faze. Daca este un sistem monofazat, include doua fire precum si daca este un sistem trifazat, atunci include trei fire (sau) patru fire.

Atat sistemele de alimentare, cum ar fi monofazat, cat si trifazat, utilizeaza curent alternativ pentru a alimentare unitatile. Deoarece fluxul de curent care utilizeaza curent alternativ este intotdeauna in directiile de alternare. Principala diferenta intre aceste doua livrari este fiabilitatea livrarii. 

In domeniul alimentarii electrice, monofazat este furnizarea de energie electrica de catre un sistem in care toate tensiunile de alimentare se modifica simultan. Acest tip de distribuire a alimentarii este utilizat atunci cand incarcaturile (electrocasnice) consuma in general caldura si iluminare cu niste motoare electrice uriase. Atunci cand o alimentare cu o singura faza este conectata la un motor AC nu genereaza un camp magnetic rotativ, motoarele monofazate necesita circuite suplimentare pentru functionare, dar astfel de motoare electrice sunt rare cu o putere de 10 kW. In fiecare ciclu, o tensiune de sistem cu o singura faza atinge o valoare de varf de doua ori. Astfel puterea directa nu este stabila.

O sarcina cu o singura faza poate fi alimentata de la un transformator de partaj trifazat in doua tehnici. Unul este cu conexiunea intre doua faze sau cu conexiunea intre o faza si neutru. Acestea doua vor oferi tensiuni diferite de la o sursa de energie data. Acest tip de alimentare cu faza asigura pana la 230V. Aplicatiile acestui consum se folosesc in principal pentru rularea electrocasnicelor mici, cum ar fi aparate de aer conditionat, ventilatoare, incalzitoare etc.

Avantajele alegerii unei alimentari monofazate includ urmatoarele. 

-Designul este mai putin complex ;

-Costul de proiectare este mai mic;

-Cea mai eficienta sursa de alimentare cu curent alternativ pentru pana la 1000 de wati; 

-Sursa de alimentare cu o singura faza este cea mai competenta pentru pana la 1000 de wati.

Aplicatiile furnizarii monofazate includ urmatoarele beneficii:

-Aceasta sursa de alimentare este aplicabila atat pentru locuinte, cat si pentru intreprinderi.

-Sunt folosite pentru a furniza multa energie pentru locuinte, precum si pentru afaceri non-industriale.

-Sursa de alimentare este suficienta pentru a conduce motoarele pana la aproximativ 5 cai putere (CP).

Sursa de alimentare trifazata include patru fire si anume unul neutru, precum si trei conductoare. Cei trei conductori sunt departe de faza si spatiu la 120 de distanta unul de celalalt. Sursele de alimentare trifazice sunt utilizate ca o sursa de alimentare cu o singura faza. Pentru incarcarea redusa, sistemul de alimentare cu 3 faze de curent alternativ poate fi ales ca si neutru. Aceasta oferta este constanta si deloc scade la zero. Puterea acestui sistem poate fi ilustrata in doua configuratii si anume conexiunea cu stea si (sau) cu conexiune delta. Conexiunea de configurare a stelelor este utilizata in comunicarea pe distante lungi, deoarece include un cablu neutru la curentul de eroare.

Avantajele alegerii unei aprovizionari trifazate includ urmatoarele. 

-Reducerea utilizarii cuprului;

-Reducerea riscurilor de securitate pentru angajati;

-Costuri de tratament;

-Eficienta dirijorului este mai mare;

-Facilitatea de a rula sarcini de mare putere.

Aplicatiile furnizarii trifazate includ urmatoarele: 

-Aceste tipuri de consumabile sunt utilizate in retele electrice, turnuri mobile, centre de date, aeronave, borduri navale, sisteme fara pilot, precum si alte incarcari electronice mai mari de 1000 wati.

-Se aplica industriei, productiei si intreprinderilor mari. 

-Acestea sunt utilizate in centrele de date infometate si cu densitate ridicata.

Diferentele cheie dintre o singura faza si cele trei faze includ urmatoarele.

-Definitia alimentarii monofazate este alimentarea cu un singur conductor;

-Definitia alimentarii trifazice este, puterea curge prin trei conductoare;

-Alimentarea monofazata are un ciclu de unda distinct, intrucat faza trei are trei cicluri de unde distincte;

-O singura faza necesita conectarea unui singur fir, intrucat faza 3 are nevoie de 3 fire;

-Tensiunea monofazata este de 230V, in timp ce tensiunea trifazata este de 415V;

-Denumirea de faza a fazei unice este faza divizata, in timp ce faza trei nu are un alt nume;

-Capacitatea de transfer de energie electrica in faza unica este minima, in timp ce trifazatul are maximul.

Conectarea unei faze unice este simpla, in timp ce in faza 3 este complicata.

Intreruperea curentului electric se intampla intr-o singura faza, dar nu apare in trei faze. Pierderea intr-o singura faza este maxima, in timp ce in trei faze este minima. Eficienta monofazata este mai mica, in timp ce in trei faze este ridicata. Faza unica este ieftina, in timp ce faza 3 este costisitoare. Sursa de alimentare monofazata este utilizata pentru electrocasnice, iar alimentarea trifazata este utilizata in industrii uriase pentru a produce sarcini mari.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte