Totul despre inele argint si cum sa le purtam pe degete

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cine nu a purtat niciodata sau nu a primit niciodata un inel din argint sau aur drept cadou? Obiceiul de a da si de a purta inele are origini stravechi. Primele marturii aparute ne spun ca barbatii din epoca bronzului au fost cei care au lansat „moda” purtarii inelelor. La vremea respectiva, era doar niste “benzi” care erau purtate pentru a infrumuseta degetele. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, obiceiul s-a „perfectionat” pana in zilele noastre. 

Inelul era raspandit printre egipteni anti antici

Supusii faraonului, apartinand castei preotesti sau nobilimii, obisnuiau sa-si infrumuseteze degetele cu splendide inele facute pe masura si cu caracteristici speciale. Inelele, de fapt, erau adevaratele „semnaturi” ale purtatorului. In Egiptul Antic, documentele au fost parafate tocmai prin aplicarea “sigiliului” pe inel. Mai mult, traditia egipteana pare sa fi fost imprumutata din obiceiul de a lega inelele cu un lant mic. Cu toate acestea, acest filament era in pericol sa se rupa si sa provoace pierderea sigiliului pretios. Aceste podoabe erau atat inele argint, cat si inele din aur.

In Renastere, adevaratul boom al inelelor

De-a lungul secolelor, purtarea inelelor pretioase a luat semnificatii precise. In primul rand, purtarea unei bijuterii a fost un adevarat simbol care trebuia sa transmita „statutul” social ridicat al purtatorului. Tocmai in perioada renascentista inelul a asumat sinonimul de loialitate. Regii obisnuiau sa ofere vasalilor lor inele, incrustate cu pietre pretioase, ca un adevarat simbol al legaturii care unea coroana cu nobilimea. Simbologia, cea legata de loialitate, a trecut ulterior si la cea mai comuna utilizare a termenului, adica casatorie. In acest context, inca din Roma Antica, cuplul proaspat casatorit avea obiceiul de a purta un inel pe degetul inel stang (anulul), deoarece se credea ca o vena care trece prin degetul inelar stang (in consecinta, traditie care a ajuns pana in zilele noastre) merge direct la inima. Dar stiati ca degetul inelar nu este singurul care poarta simbolism unic? Inelul are anumite asociatii si credinte in functie de degetul pe care se poarta.

Sa discutam fiecare dintre degete si semnificatiile lor asociate.

Degetul mic

Purtarea unui inel pe degetul mic spune despre calitatile artistice si pline de resurse ale purtatorului. De asemenea, simbolizeaza capacitatea de a comunica si de a gasi cu usurinta un teren comun in comunicare, care este util in negocieri.

Cea mai populara asociere a inelelor pe degetul mic este cu Mafia, pe care filme precum „The Godfather” si seriale TV precum „The Sopranos” au promovat-o de-a lungul anilor. Conform povestilor, inelul poate finanta cheltuielile de inmormantare ale asociatilor in cazul in care acestia isi vor intampina moartea. In America de Nord, inelele de pe degetul mic pot semnifica profesia purtatorului. Absolventii de inginerie, de exemplu, primesc Inelul inginerului din ordinul Inginerului.

Aceasta traditie este similara in Canada, unde studentii la inginerie primesc un inel de fier sau otel inoxidabil, in timp ce geologii si geofizicienii primesc un inel argintiu. Beneficiarii si-au pus inelul pe mana dreapta de cele mai multe ori, intrucat aproximativ 90% din populatie este dreptace.

In ceea ce priveste moda, degetul mic nu are semnificatii importante in majoritatea religiilor sau culturilor, ceea ce il face o alegere buna pentru a face o declaratie. Oamenii folosesc deseori acest deget pentru a afisa inele stralucitoare, dar si inelele subtile functioneaza la fel de bine.

Degetul inelar

In Statele Unite si in multe alte tari, degetul de langa cel mic este degetul verighetei. Un inel pe degetul inelar stang indica faptul ca doamna care il poarta se va casatori in curand, deoarece inelul de logodna sta pe acest deget pana in ziua nuntii. Femeile il muta apoi pe mana dreapta pentru a face loc verighetei. Femeia respectiva poate sa lase inelul de logodna pe mana dreapta sau sa-l mute deasupra verighetei.

In unele tari, verighetele se aseaza pe mana dreapta, in functie de traditiile culturale. Ideea este aceeasi, insa, inelul care simbolizeaza unirea a doi indragostiti ar trebui sa fie pe degetul cel mai aproape de inima. Simbolic, degetul inelar reprezinta Luna, al carui metal este argintul. De asemenea, simbolizeaza frumusetea si creativitatea.

Degetul mijlociu

Cei care doresc sa poarte un inel, dar nu doresc ca oamenii sa-si faca o idee gresita despre starea lor civila, adesea pun inelul pe degetul mijlociu. Este cel mai indraznet si oamenii il asociaza adesea cu gestul nepoliticos. Totusi, a fi in centru simbolizeaza si echilibrul si responsabilitatea. Are legaturi cu planeta Saturn, astfel incat inelele din plumb sunt o alegere buna pentru degetul mijlociu.

In afara de asta, insa, purtarea unui inel pe degetul mijlociu nu are interpretari. Purtatorii pot avea propriul lor simbolism pentru alegerea accesorizarii acestui deget particular sau nu au o semnificatie speciala pentru acesta. Pana la urma, nu toate inelele si degetele ar trebui sa aiba neaparat o semnificatie, nu?

Degetul aratator

Un inel pe degetul aratator poate demonstra dorinta de putere. Este asociat cu Jupiter, ceea ce simbolizeaza conducerea, autoritatea si puterea. Conform teoriei Yin si Yang, care afirma ca mana stanga simbolizeaza energia Yin si Yang-ul indica cautarea responsabilitatilor de conducere. Pe de alta parte, purtarea unui inel pe mana Yin reprezinta dorinta de a accepta indrumari din partea altora.

Poate ca acesta este si motivul pentru regii si reginele poarta inelele pe degetele aratatoare. Astazi, degetul aratator este inca o alegere buna daca doriti sa purtati un inel cu blazon familial, un inel de clasa sau un inel ce apartine unei fraternitati.

Degetul mare

Degetul mare poate simboliza, de asemenea, bogatia si influenta, fiind o credinta care isi are originea in trecut. Acest lucru se poate datora dimensiunii uriase a degetului mare, care necesita apoi un inel de dimensiuni similare. Doar cei bogati si-ar fi putut permite un inel care necesita mai multe cantitati de metal decat altii. Credintele grecilor antici erau mai mult sau mai putin similare, deoarece asociau degetul mare cu barbatia, demnitatea si puterea. 

Pentru inele asociate fiecarui deget, accesati site-ul magazinului Tomina Bijoux. Veti descoperi cele mai frumoase podoabe.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte