Covid 19 și acuratețea datelor din teren

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Faptul că apar tot mai multe informații care pun sub semnul întrebării rezultatele oferite  publicului referitoare la amploarea fenomenului  COVID-19( SARS-CoV-2) respectiv raportări eronate, gen Suceava: „Declaraţie incredibilă a şefei DSP: Suceava are un număr atât de mare de cazuri Covid-19 pentru că raporta teste, nu bolnavi” sau “Câți bolnavi cu Covid-19 avem,de fapt?Director DSP Suceava: S-au raportat teste, în loc de oameni” ca și alte exemple făcute publice de mass-media m+au făcut să vreau să vorbesc și eu despre sursele primare de informații, DSP-urile teritoriale.

Exemplul meu nu are legătura cu pandemia în sine ci se referă la specialiștii care lucrează sau au lucrat în aceste structuri. Un cititor al nostru mi-a trimis cu ceva timp în urmă, o scrisoare cu rugămintea de a face publică situația sa, fiind nemulțumit de rezolvarea primita din partea DSP Călărași.

Covid 19 și acuratețea datelor din teren

În data de 14.02.2020 cetățeanul care ne-a scris a trimis o reclamație către DSP Călărași în care spunea ca este nemulțumit de calitatea produsului Halva Floarea soarelui Cacao Vrac

Acesta însoțea reclamația cu următoarea fotografie, menționând ca: „După ce am consumat produsul am lăsat farfuria la înmuiat. Iată cum arăta aceasta a doua zi:”

Ca urmare a sesizării sale a primit următorul răspuns:

Acest răspuns mă face să pun sub semnul întrebării competenţa şi imparțialitatea celor care au venit sa facă acest control.

De aici pana la raportările pe care le face DSP Călărași asupra numărului de bolnavi COVID-19 nu este decât un pas:

Cazuri confirmate pe județ

Ultima actualizare: duminică, 17 mai 2020 

Călărași               73           0.24

Sursa https://datelazi.ro/

Mă întreb dacă numărul este real. Precedentul creat la Suceava, dar si aceste aspecte prezentate de mine mă fac să pun sub semnul întrebării autenticitatea cifrelor.

De ce ce avem nevoie de cifre exacte? Există mulți contestatari ai situației de urgenta sau de alerta. O raportare exacta ar contribui la o credibilitate sporita a a organelor abilitate și la un sistem mai eficace de luare a unor decizii. O informare exactă ar ajuta specialiștii să ia măsurile necesare cu mai multă acuratețe.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte