Carti pentru copii de peste 7 ani de la magazin online cu carti pentru copii
Cu totii vorbim despre cartile pentru copiii foarte mici, de la 0 la 6 ani. Desigur, asta pentru ca este o varsta critica am putea spune, in care dezvoltarea copilului are loc la cote maxime. In primii 3 ani de viata, creierul copilului este ca un burete care absoarbe absolut totul, intr-o maniera fantastica. Insa, sa nu credeti ca dupa ce copiii au trecut de varsta de 5 ani, cartile si alegerea acestora nu mai sunt importante. De la 6 sau 7 ani, copiii incep sa citeasca singuri si, in timp, devin din ce in ce mai atenti in a alege cel mai potrivit titlu pentru ei. Pentru a-i ajuta si a va ajuta sa alegeti, iata un ghid cu cele mai bune carti pe care sa le cititi pentru sau sa le citeasca copiii intre 7 si 9 ani, cu sfaturi de lectura pentru romane de aventura, povesti despre prietenie, povesti cu detectivi, minunatele povesti fantasy etc.
Lectura, se poate spune ca deschide mintea si le permite copiilor si adultilor sa descopere lumi noi. Prin intermediul cartilor, copiii traiesc experiente neasteptate si aventuri grozave. Atunci cand nu sunteti sigur ce carte este buna pentru varsta si abilitatile sale de citire, va vom oferi un mic ghid al celor mai bune carti pentru copii cu varste intre 7 si 9 ani, pe care le puteti gasi la librariepentrupici.ro, un magazin online cu carti pentru copii.
Este adevarat, chiar si la scoala copilul va primi carti pentru a le citi, dar pasiunea pentru lectura este cultivata mai presus de toate prin exemplu. Acest exemplu este dat tot de acasa, prin urmare, faceti orice ca sa nu piarda placerea de a citi. In caz contrar, riscul este ca citirea este asociata exclusiv cu scolarizarea obligatorie.
Primele lecturi pentru copiii de 7 ani
Cartile pentru copii de peste 7 ani au copertile atragatoare, ilustratiile trebuie sa fie colorate si textele trebuie sa fie din ce in ce mai complexe. La inceput, trebuie sa alegem carti scrise cu majuscule pentru a convinge un copil de 6-7 ani ani sa abandoneze cartile pe care le iubea cand era prescolar si sa inceapa alte lecturi, mai complicate.
Daca, inainte cartile erau citite cu voce tare de catre mama, acum copilul va incepe sa descopere cuvintele si ar fi bine sa stati alaturi de el si sa il ascultati cand citeste. Dragi parinti, nu il lasati singur in aceasta experienta si, mai ales, nu-i oferiti carti improprii varstei sale.
Daca il fortati sa citeasca sau ridicati ochii spre cer, atunci cand nu poate intelege cuvintele, nu veti face decat sa il indepartati de lectura. Copilul va identifica cititul mai mult cu o obligatie decat cu o placere. Si sa stiti ca nimanui nu ii plac constrangerile. Mai mult, daca cel mic deja este familiarizat cu o limba straina (cel mai adesea cu engleza care se invata inca dd la gradinita) ii puteti oferi direct carti in aceasta limba.
Sa vedem o selectie de carti pentru copii de peste 6-7 ani, carti distractive, cat si educative:
1.Colectie 30 carti cu povesti din seria Biblioteca mea de lectura Clasica. Aceasta colectie contine 30 de titluri interesante promovate de editura Usborne. Cu o selectie de carti din seria Usborne Young Reading Series, micutii cititori vor descoperi carti precum “The Wind in Willows”, “Alice in Wonderland”, “Romeo & Juliet”, “Jane Eyre” pana la “Oliver Twist”. Aceste carti sunt realizate impecabil si reprezinta un mod perfect de a-i introducere pe copiii de peste 7 ani in povestile clasice sau in lucrari de exceptie ale unor autori precum Charles Dickens, William Shakespeare, Charlotte Bronte sau chiar Victor Hugo. Acesti autori fac parte din titanii literaturii universale si cu cat ii introducem pe cei mici in acest univers, cu atat va fi mai bine. In acest pachet, veti avea la dispozitie 13 carti din seria Usborne Young Reading si 17 titluri din seria Usborne Young Reading 3.
2.Set educativ cu 10 carti despre Istorie. Istoria este fascinanta, la fel ca aceste carti din colectia Usborne Beginners. Astfel, prima carte este despre Epoca de piatra. Aceasta carte simpla ne ofera informatii despre oamenii din epoca de piatra si modul in care acestia au trait. Urmatoarea carte este despre Epoca fierului. Aceasta carte aduce in prim-plan informatii ce prezinta istoria inca din epoca fierului si modul in care oamenii au trait, inclusiv metodele lor de cultivare, zeii la care s-au rugat si locurile unde au locuit. Cartea despre Egipteni este, de asemenea, foarte interesanta. Cine erau vechii egipteni? De ce au construit piramidele si cum au fost facute mumiile?…sunt cateva titluri de capitole prezente in carte. Cartea despre Grecii antici ne duce in tara zeilor Olimpului si aflam ce au purtat oamenii, ce au mancat si cum se distrau. Veti afla informatii despre unii dintre cei mai cunoscuti filosofi si matematicieni ai epocii in aceasta carte ideala pentru cititorii incepatori. Cartea despre celti ne spune cine erau acestia. Aflam unde traiau si de ce razboinicii celti pareau atat de infricosatori in lupta. Cu totii suntem fascinati Roma si romani asa ca acestia nu puteau sa lipseasca din seria cartilor despre istorie. Cine erau vechii romani? Ce si unde mancau? Ce cumparau? Unde se spalau si cum se distrau?…aflati in paginile cartii. Vom citi apoi totul despre civilizatia Maya si de ce mayasii au construit temple inalte de piatra. Aflati apoi cum erau vikingii, casele vikinge, sarbatorile, barcile lor, zei si multe altele cu ajutorul acestei carti fascinante. Castelele ii fascineazsa pe copii, asa ca penultima carte este despre ele. Cine locuia intr-un castel si cum era? Copiii pot afla raspunsurile la multe intrebari despre lumea minunata a castelelor din aceasta carte informativa. Cartea care ii introduce pe cei mici in lumea arheologiei, ii invata pe copii cum lucreaza acestia, ce gasesc arheologii si multe alte informatii interesante.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.