Cum este privită România astăzi în lupta cu Covid-19

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Un articol publicat de prestigiosul “Le Monde” ne arata de ce  PSD este privit ca un fel de paria.  Articolul postat ieri la 12:20 spune în titlul său că  <<Protecția cetățenilor în faţa  Covid-19 este în România „neconstituțională” >> amintind hotararea CCR care împiedică guvernul ca sa ia măsurile necesare pentru gestionarea crizei din sănătate

O decizie a CCR publicata pe 2 iulie 2020 spune că masurile de carantinare impuse de guvern in lupta împotriva Coronavirusului reprezintă o gravă încălcare a libertarilor, o „restrângere a drepturilor constituționale fundamentale.”

Românii  spitalizaţi ca urmare a unei contaminări cu Covid-19 pot părăsi fără nici o restricție spitalul, la cerere. Mai mult de 600 de bolnavi diagnosticați cu Covid-19 – din cei 7810 spitalizați – s-au întors acasă. Autoritățile nu mai au nici o metodă legală de a-i împiedica să ia contact cu alte persoane.

Decizia CCR lipseşte guvernul de orice mijloace ca sa poata gestiona pandemia.

„Nu putem să îi împiedicăm să plece, spune cu regret Beatrice Mahler directoarea spitalului Marius-Nasta din Bucureşti. Medicii noştri încearcă să le explice riscurile la care se expun, dar tinerii in jurul vârstei de 24 de ani care s-au hotărât să plece ne asigura că nu vor intra în contact cu alte persoane şi îşi cheamă părinţii pentru a-i lua acasă”

Prim ministrul liberal Ludovic Orban este furios. Decizia CCR paralizează guvernul său şi îl privează de toate mijloacele de a gestiona pandemia. „ Nu este pentru prima dată că CCR încearcă de a veghea asupra sănătăţii cetăţenilor a declarat acesta pe 4 iulie 2020. Curtea a anulat deja amenzile date persoanelor  care nu au respectat masurile stării de urgenta. Nu pot să fac altceva decât să recomand românilor respectarea deciziilor guvernului pentru a se proteja pe însuși. Nu țineți seama de deciziile CCR, fiți responsabili până ce parlamentul va vota o nouă lege”

 Cum arătau și ce presupuneau carantinele de altădată. O istorie cu demonizări și tensiuni rasiale

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte