Informatii pe care ar trebui sa le stii despre transportul in cutiile de carton

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cred ca putem sa fim cu totii de acord: cutiile din carton sunt cel mai des utilizat si cel mai adecvat mod de a impacheta produsele pe care trebuie sa le expediezi in alt loc. De ce aceste cutii carton sunt cele mai potrivite? Ei bine, datorita gamei de forme, dimensiuni si tipuri de carton disponibile in ziua de azi. In plus, se depune un efort sustinut pentru consolidarea si securizarea acestora. Astfel de cutii transport din carton pot fi achizitionate de la magazine specializate precum shop.ipackonline.ro. Magazinul ofera atat cutii de carton pentru diferite utilizari, cat si materiale speciale de protectie si impachetare care vin in ajutorul celor care trebuie sa expedieze diverse lucruri.

Este important ca dimensiunea si calitatea cutiei sa fie potrivita pentru articolul

transportat deoarece, daca cutia este prea mare acestea pot fi usor zdrobite in transport, iar daca sunt prea mici, acestea se vor deschide cu usurinta. Cutia trebuie sa aiba suficienta rezistenta, plus spatiul necesar pentru transportul articolului, precum si al ambalajului intern de protectie ( de exemplu, folia cu bule pentru obeicte foarte fragile). In plus, exista si cutiile din carton ondulat. De exemplu, cutiile din carton ondulat cu 3 straturi sunt ideale pentru produsele cu o greutate mica, nu foarte fragile. In schimb, cutiile din carton ondulat cu 5 straturi sunt indicate pentru articole mai grele si mai fragile.

Sfaturi pentru ambalare

Asigura-te ca cutia de carton este noua, rigida, robusta si in stare buna. Iti recomandam, pentru anumite obiecte sa pui cel putin un strat de cel putin 5 cm de material de amortizare pe fundul cutiei. Unele articole precum marfurile fragile sau grele, neregulate, sau obiectele metalice vor necesita mai multa amortizare pentru a oferi protectie suplimentara in timpul tranzitului. Tipurile obisnuite de materiale de amortizare si umplutura includ: folia cu bule, placa de polistiren etc.

Infasoara fiecare articol individual cu material de amortizare, cum ar fi folia cu bule si centreaza-l in cutie. Asigura-te ca fiecare articol este departe de alte articole din cutie si aseza mai multe materiale de amortizare in jurul laturilor, colturilor si in partea superioara a cutiei, asigurandu-te ca toate spatiile sunt umplute. Pentru sticle, alege cutiile speciale de la shop.ipackonline.ro.

Daca transporti un obiect extrem de fragil, poti lua si alte masuri speciale de ambalare. Pe langa cele de mai sus, dupa sigilarea efectuata in conformitate cu instructiunile cutiei si folosind benzi adezive puternice, poti utiliza o a doua cutie care este mai mare decat cutia precedenta, lasand loc suficient pe fiecare latura, astfel incat sa poti adauga materiale de protectie peste tot. Astfel, vei fi sigur ca nimic nu va ajunge la obiectul tau pretios.

Este important sa nu reutilizezi cutiile, deoarece isi pierd forta si pot avea ca rezultat deteriorarea transportului tau. In cazul in care o cutie de carton este reutilizata, verifica bine cutia. Trebuie sa te asiguri ca nu mai are nicio alta eticheta cu vreo adresa mai veche, ca nu exista gauri sau alte defecte care ti-ar pune in pericol integritatea obiectelor. 

Asigura-te ca pui etichete pe cutii in care sa specifici greutatea sau faptul ca aceasta contine obiecte fragile. Inainte de a sigila cutia, ar trebui sa pui si in interior o eticheta cu toate datele de contact necesare. Astfel, in cazul in care aceasta cutie va fi deteriorata, te vei asigura ca exista suficiente informatii pentru ca obiectul sau produsul respectiv sa ajunga la destinatie. Desigur, aceste informatii, ale tale, cat si ale destinatarului, trebuie sa existe si pe cutie.

Cu cutiile potrivite, deteriorarea este ceva putin probabil sa se intample, mai ales daca alegi sa achizitionezi cutii de la shop.ipackonline.ro, insa aceste sfaturi si masuri extra de precautie nu strica niciodata sa fie luate in considerare. Toate materialele de protectie, precum folia cu bule, coltare din polistiren si benzi adezive rezistente sunt prezente pe site-ul magazinului, avand o calitate superioara fata de multe altele din comert. Poti comanda oricand cutiile de care ai nevoie, iar pentru unele produse va fi necesar sa faci o precomanda. Insa, nu iti face griji: vei avea timpul necesar sa ambalezi tot ceea ce este destinat transportului, in cel mai bun mod, pentru ca transportul sa se desfasoare in cele mai sigure conditii.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte