Avantajele anunturilor online

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Internetul este locul unde gasim multe anunturi gratuite, despre absolut orice. Nu este nevoie sa mentionam o categorie, deoarece cu siguranta cineva s-a gandit sa vanda suruburi, pensule sau telefoane folosite din anii 2000. Practic, totul este de vanzare, iar anunturile online ajuta atat vanzatorii, cat si cumparatori sa isi duca tranzactia la bun sfarsit.

Publicitatea online, numita si publicitate digitala sau online, promoveaza o companie, un brand, un serviciu sau un produs pentru utilizatorii de Internet. Desigur, exista o taxa pentru publicitatea online, asa ca luati in considerare acest lucru atunci cand planificati bugetul. Poate lua mai multe forme: 

-Anunturi pe retelele de socializare, Facebook Ads, de exemplu, pentru a obtine vizibilitate, referinta platita, pentru a aparea in primele rezultate ale cautarii;

-Link-uri sponsorizate, cum ar fi Google Ads, pentru a evidentia mai bine in cautari;

-Achizitionarea de spatii pe un site extern cu bannere, videoclipuri etc.,

-Insertii publicitare in videoclipuri etc.,

Avantajele publicitatii online:

Costul: publicitatea online este mai putin costisitoare decat publicitatea conventionala. Ratele sunt calculate in functie de durata campaniei pe care ati configurat-o. De asemenea, stiti exact cat va va costa, va controlati perfect bugetul.

Viteza: datorita publicitatii online, veti promova mai rapid site-ul si ofertele dvs. Inca din primele zile, veti putea vedea si masura rezultatele. Este un accelerator excelent daca va lansati afacerea sau un produs nou.

Alegerea: veti putea alege imaginile vizuale pe care le veti folosi, precum si formatul publicitar. Aceasta diversitate face posibila producerea de reclame online atractive, care vor atrage mai bine atentia utilizatorilor de internet.

Eficienta: publicitatea online va garanteaza o mai buna penetrare a pietei-tinta. Dar va ofera si un avantaj major fata de competitie. Veti fi sigur ca veti iesi in evidenta.

Precizie: optand pentru publicitate online, veti putea viza foarte precis publicul care va intereseaza, in ceea ce priveste profilul, categoria socio-profesionala, locatia, nationala sau internationala.

Monitorizare: veti avea acces la statistici in timp real pentru a masura performanta reclamelor dvs. online si pentru a va imbunatati campaniile in timp ce mergeti inainte.

Publicitatea online este mult mai ieftina decat abordarile traditionale, mai ales ca mass-media traditionala nu ofera aceleasi feedback cu privire la eficacitatea campaniei. Un plan de marketing online va permite sa incepeti cu un buget mic pentru a testa piata si, in functie de rezultate, schimbati strategia foarte repede sau cresteti bugetul campaniei care ajunge in mod eficient la consumatori.

In comparatie cu alte suporturi, cum ar fi TV, radio si ziare, promovarea pe Internet ofera reduceri de costuri de stocare, in comparatie cu tiparirea brosurilor, producerea de anunturi pentru televiziune sau radio sau controleaza inca un centru de apel. Reprezinta o solutie rapida si profitabila pentru a patrunde pe pieta. Firmele mici cu bugete foarte mici pot concura acum in ceea ce priveste cea mai mare vizibilitate. Conform cercetatorilor americani, exista chiar si oportunitatea de a creste vanzarile pentru jucatorii cu o constientizare scazuta, in detrimentul companiilor mari care se bazeaza pe reputatia lor offline, neglijand eforturile SEO. Prin urmare, randamentul investitiilor este foarte adesea avantajos pe Web.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte