Busuioaca de Bohotin – rose-ul verii 2020 roseul serilor de vara

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Probabil ca toata lumea a asteptat vara cu nerabdare pentru ca acest anotimp ofera atat de multe oportunitati. In sfarsit avem ocazia de a ne petrece timpul in aer liber, la terase, in parcuri sau gradini, iar atat timp cat avem compania potrivita, orice iesire se poate transforma in ceva special. Totul este mult mai placut cand ai alaturi de o sticla de vin de calitate, iar Busuioaca de Bohotin se afla in topul preferintelor romanilor. Acest soi de struguri originar din Moldova da viata unui vin care prinde tot mai mult la public, iar in ultimii ani a devenit tot mai popular.

La Crama Budureasca ti-am pregatit doua variante pentru a multumi pe toata lumea, gama Bristena si gama Budureasca Premium. Prima dintre acestea este demidulce, iar a doua este un vin sec, ambele fiind foarte apreciate. Care este diferenta dintre acestea? In primul rand, un vin sec nu contine cantitati mari de zahar rezidual. Atunci cand sucul de struguri se transforma in vin se produce alcool in urma procesului de fermentare pentru ca drojdiile mananca zaharul prezent in suc. Astfel, in multe cazuri, producatorul opreste acest proces inainte ca toata cantitatea de zahar sa fie absorbita, lasand o usoara tenta dulce. In cazul vinului sec producatorul lasa ca procesul de fermentare sa fie complet pentru ca zaharul sa fie consumat.

Un vin sec contine pana la 4 grame de zaharuri pe litru, caz in care putem aminti de Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium. In schimb, in cazul gamei Bristena care aduce un vin demidulce, concentratia de zaharuri este intre 12 si 50 de grame pe litru. Acesta din urma reprezinta un vin cu o culoare roz inchis, trandafirie, care te cucereste de la prima vedere. Aromele de dulceata de zmeura si capsuni sunt de vis, iar finalul deosebit de catifelat este obtinut datorita corpolentei si echilibrului intre zahar si aciditate. Temperatura sa ideala de servire este intre 10 si 12 grade, dar pentru ca experienta sa fie completa trebuie sa tinem cont si de recomandarile cu privire la asocierile culinare. Pentru un vin demidulce, Busuioaca de Bohotin din gama Bristena este foarte versatil. Astfel, se poate consuma alaturi de preparate la gratar, mezeluri fine, carne de pui, branza proaspata, salate si, bineinteles, deserturi. Cu alte cuvinte, te bucuri de libertate deplina atunci cand trebuie sa pregatesti masa.

Urmatorul vin pe care trebuie sa il incerci este, cu siguranta, Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium. Acesta este un rosé sec, cu o culoare stravezie deosebita, cu un parfum intens de petale de trandafir care te cucereste inca de cand este turnat vinul in pahar. Gustul este alcatuit dintr-un amestec unic de rodie si capsune si duce la un final incantator domant de tuse citrice. Temperatura sa ideala de servire este intre 7 si 9 grade, dar, bineinteles, nu ai cum sa uiti de asocierile culinare. Fie ca pregatesti masa, fie vrei sa comanzi mancarea preferata, ai putea sa te orientezi catre preparate din orez, mezeluri fine, legume caramelizate, branza proaspata, paste salate, peste sau pui.

Busuioaca de Bohotin da viata unor vinuri perfecte pentru vara aceasta cand vrei sa iti petreci timpul in aer liber si sa te feresti de arsita soarelui. In cadrul magazinului online Budureasca il gasesti in varianta pe care o vrei, demidulce sau sec. Astfel, intalnirile pot deveni adevarate ocazii speciale atunci cand ai aproape oamenii potriviti, dar si o sticla de vin bun care sa va invite la discutii.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.