Ce tavi si forme de prajituri sa alegi

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Forma, dimensiunea, materialul … Nu stii de unde sa incepi cand vine vorba de a alege tavi si forme pentru prajituri. Exista forme care se potrivesc tuturor tipurilor de prajituri si este imposibil sa nu gasesti ceva care sa te multumeasca. In plus, exista magazine de specialitate care comercializeaza astfel de forme pentru incepatori si profesionisti, la preturi mai mult decat accesibile. Citeste acest mic ghid pentru a afla cum sa alegi cu usurinta tavile si formele pentru prajituri delicioase!

Forme din staniu

Atemporalele, formele de staniu sunt realizate cu foi subtiri de otel usor, acoperite cu un strat de staniu.

Avantajul principal al acestui material este rezistenta la oxidare si acizi. Mai groase decat cele din tabla, formele din staniu sunt mult mai rezistente in timp. Unul dintre punctele forte ale acestui material este faptul ca reprezinta un foarte bun conductor de caldura care iti va permite sa obtii o prajitura perfect coapta, cu o frumoasa crusta aurie.

Este necesar sa ungi bine forma pentru a preveni lipirea blatului de pereti. In plus, spalarea unei astfel de matrite este delicata, se face fara detergent si cu un burete delicat.

Acestea sunt perfecte pentru madeleine sau chiar torturi, fiind astfel disponibile in mai multe forme.

Forme din otel carbon cu acoperire

Acesta este cel mai popular tip de forma de prajituri datorita numeroaselor sale avantaje.

Ceramica sau silicon, acest tip de acoperire ofera usurinta de a dezlipi prajiturile de pe margini. In plus, otelul carbon asigura o distributie uniforma a caldurii cu rezultate bune la gatit. Usor de utilizat, aceste forme pot fi introduse in masina de spalat vase.

Sensibile la zgarieturi, necesita o atentie deosebita pentru a le mentine in stare buna.

De la forme clasice pana la forme fanteziste, acestea pot fi gasite in magazinele de specialitate, la preturi foarte bune. Sunt disponibile pentru briose sau tarte.

Forme din silicon

In voga de cativa ani, aceste ustensile sunt utilizate pe scara larga in coacere.

Nu se lipesc, nu necesita niciun tip de ungere si prajiturile se scot rapid si usor, fara sa se lipeasca sau sa se faramiteze. Formele din silicon ultra-rezistente vor rezista multi ani. Sunt usor de utilizat in orice cuptor si pot fi spalate atat manual, cat si in masina de spalat vase.

Principalul dezavantaj al acestui material este ca nu distribuie caldura in mod uniform si va fi mai dificil sa obtii un blat crocant sau auriu.

Matritele din silicon sunt cele mai accesibile si sunt disponibile in forme si culori diverse, inclusiv pentru briose si alte cupcakes.

Forme ceramice

Aceste matrite retro si elegante raman foarte populare pentru coacerea prajiturilor.

Formele ceramice permit o coacere usoara si uniforma si au un aspect atractiv pentru a servi prajiturile direct din ele. In plus, se curata usor in masina de spalat vase.

Ceramica nu este un bun conductor de caldura si nu este recomandata pentru caramelizarea unui tort. Sensibila la socuri, acesta forma trebuie, de asemenea, manipulata cu grija si tinuta departe de variatiile mari de temperatura.

Alegerea formelor ceramice este destul de restransa. Sunt disponibile formele clasice adaptate retetelor preferate de familie. Gama de preturi este putin mai mare, dar garanteaza o prezentare placuta la masa!

Forme de sticla

Oferind o buna rezistenta la caldura, sticla este un material sanatos, care reprezinta un clasic excelent in bucatarie.

Sticla este un material igienic, rezistent la zgarieturi, care se curata bine in masina de spalat vase. Placuta si eleganta, forma de sticla poate fi folosita ca servire directa la masa.

Desi rezistente, formele din sticla nu trebuie supuse unor variatii puternice de temperatura. Sunt lipicioase si desprinderea unui blat  poate fi uneori dificila, de unde si nevoia de unt si faina pentru ungere. 

Rectangulare, ovale, rotunde sau patrate, formele din sticla sunt perfecte pentru prajiturile clasice. Gama de preturi este destul de accesibila, si pot fi utilizare si pentru alte preparate culinare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.