Cu depresia la psiholog

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Iti spui: „mie nu mi se poate intampla”. Crezi ca ceea ce auzi la altii este despre mofturi sau un scenariu in care nu te-ai regasi niciodata. Depresia insa este una din cele mai comune probleme ale omului modern si poate afecta atat tinerii, adolescentii, cat si pe cei maturi la propriu, mame, soti, de orice statut. Despre ce este si cum afecteaza depresia poti afla de la specialistul si psihoterapeutul Daniel Ivan.

Ce este, de fapt, depresia

Usor de confundat cu anxietatea, cu o stare trecatoare, depresia este starea mentala de tristete profunda, continua, persistenta. Aceasta poate afecta intr-atat incat duce la ganduri suicidale, face ca persoana in cauza sa fie lipsita de interes chiar si fata de propria igiena. Depresivul se simte mereu vinovat, lipsit de valoare, neajutorat, iritat si agitat.

Despre toate simptomele si cum se manifesta o persoana diagnosticata cu depresie aflam si din cadrul paginii danielivan.ro.

Cand este bine sa mergi la psiholog

De obicei cei din jurul unei persoane posibil depresiva sunt cei care se alarmeaza cu privire la manifestarile acestuia. Desigur ca este de preferat sa abordam situatia imediat. Mergi la psiholog cand simti ca este peste puterile tale sa mai faci ceva, cand iti doresti doar sa te feresti de toti, iti imaginezi cum ar fi viata celorlalti daca tu nu ai exista.

Pentru cei care cauta un psiholog bun in Bucuresti Daniel Ivan este o recomandare. Acesta ofera inclusiv varianta de sedinte de terapie online, o alternativa mai la indemana, mai ales in acest context al pandemiei.

Preventie si tratament

Depresia nu trece. Depresia nu se trateaza de la sine, ci dimpotriva se agraveaza. Asadar, singura cale este cea de terapie. In functie de gravitatea situatiei, pot fi prescrise si anumite tratamente medicamentoase, ce se iau numai cu recomandare medicala.

Psihoterapia sau terapia prin vorbire este poate una din cele mai eficiente cai de a combate depresia. Aceasta necesita insa timp si constanta pentru a-si dovedi eficienta. Cat despre preventie, nu se poate spune ca exista o cale, ci doar posibilitatea de a va seta un mindset puternic, al unei vieti sanatoase. Este foarte important de mentinut un echilibru alimentar si al odihnei. Este de preferat sa nu lasam lucrurile emotionale nerezolvate, de ce nu chiar sa apelam la psihoterapie oricand. Stiati ca si singuratatea poate duce la depresie? Afla mai multe despre aceasta din cadrul paginii danielivan.ro.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte