#Reset Plastic!
Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor goale de plastic, provenite de la produsele de igienă sau de curățenie. Acestea vor fi reciclate.
În spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, la intrarea în magazine, clienții pot depune recipiente de:
– produse de îngrijire personală: șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid;
– produse de curățenie: detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor.
La fiecare 3 recipiente de plastic aferente produselor cosmetice și de curățenie* pe care le lași în broscuța din magazinele Kaufland în perioada 01 – 30 septembrie 2020, primești oreducere de 50%la gama de detergenți pentru suprafețe Mr. Proper 1L.
Mergi apoi la Biroul de Informații și intră în posesia cuponului de reducere**, apoi ridică produsul de la raft și prezintă-l pentru scanare la casa de marcat.
* Nu sunt incluse în campanie produsele cosmetice și de curățenie ambalate în recipiente: metalice, de sticlă, Tetra Pak și carton, produsele de machiaj, deo stick, spray și pastă de dinți, perii, mănuși, bureți de vase, bureți de baie, spray-uri sau orice alte produse cosmetice sau de curățenie care nu sunt ambalate în recipiente de plastic.
** Valoarea cuponului este de 0,01 lei la casele de marcat.
Unde găsești instalația sub formă de broască țestoasă?
În prezent, broscuța este disponibilă în următoarele magazine Kaufland:
- București – Tei
- București – Rahova
- București – Pallady
- București – Pantelimon
- Constanța – Obor
- Iași – Păcurari
- Timișoara – Elisabetin
În curând, proiectul va fi extins și în alte orașe.
Publicul larg considera ca acest tip de recipiente implica un proces similar de reciclare similar PET-urilor, sticlelelor din plastic. Dar nu este asa.
Ambalajele de produse de igienă și curățenie aduse la instalația sub formă de broască țestoasă sunt sortate și reciclate prin intermediul unei firme specializate, printr-un proces amplu ce constă în trei etape:
sortarea materialelor la stația automată; pregătirea pentru reciclare; reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.