Ce este apa alcalină și cum poate fi făcută aceasta?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Înainte de a vorbi despre beneficiile pe care ni le oferă acest tip de apă, trebuie să aflăm ce este ea. Asadar, hai să începem și să aflăm cum poate apa alcalină să ne îmbunătățească nivelul de trai.

Ce este apa alcalină?

Apa alcalină este acel tip de lichid care conține un pH ridicat, ceea ce o face să fie mai puțin acidă decât cea de la robinet. O valoare neutră a pH-ului, des întâlnită la tipurile de apă alcalină este 7. Toate valorile peste acest număr fac apa să fie considerată alcalină, valorile ce au un număr mai mic decât 7, clasează apa la acidă.

Ce este pH-ul?

PH-ul se măsoară în funcție de ioni de hidrogen din apă și din mâncarea pe care o consumăm. Apa alcalină cu un pH mai mare de 7.0 are o concentrație mai ridicată de ioni negativi. Corpul uman are un pH natural de 7.4, dar acesta poate scade sau crește în funcție de ceea ce consumăm. Cel mai des, acesta se micșorează din cauza consumului de acizi din alimente, precum produsele lactate, zahăr și carne roșie. Apa natural alcalină cu un pH mai ridicat ajută la prevenirea scăderii pH-ului din organism, făcând ca acesta să funcționeze normal.

Cum se face apă alcalină?

Dacă sunteți interesat să faceți din apa alcalină o parte a rutinei de întreținere a sănătății, veți fi bucuroși să știți că vă puteți crea propria apă alcalină cu ușurință, folosind câteva metode diferite care utilizează ingrediente pe care probabil le aveți deja la îndemână. .

Notă importantă: apa alcalină trebuie băută înainte sau după masă, fie cu 30 de minute înainte de masă, fie cu două ore după masă, pentru a fi eficientă fără a interfera cu procesele digestive ale corpului care necesită mediu acid.

Rețetă de apă alcalină # 1: puterea lămâii

Umpleți un ulcior înalt cu apă curată. Tăiați o lămâie în opt bucăți și scufundați bucățile în apă. Nu este nevoie să stoarceți sucul din lămâie; doar aruncă-le în ulciorul cu apă. Lăsați lămâile să se înmoaie în apă timp de 8 până la 10 ore la temperatura camerei.

Consumul de apă cu lămâie este, de asemenea, unul dintre cele 70 de secrete pentru o sănătate excelentă.

Rețetă cu apă alcalină # 2: bicarbonat de sodiu

Vă rugăm să rețineți că persoanele care urmează o dietă strictă săracă în sodiu ar trebui să evite utilizarea acestei metode, deoarece bicarbonatul de sodiu le poate afecta organismul.

Pentru a face apă din bicarbonat de sodiu, dizolvați pur și simplu 1/8 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de 8 uncii de apă curată. Amestecați amestecul până când nu mai vedeți pulbere sau cristale plutind în apă, apoi beți tot.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte