Ce trebuie să afli despre coroanele dentare?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Coroana dentară este o proteză dentară care este atașată de specialiști fie pe un implant, fie pe dintele original, cea mai importantă condiție pentru inserarea acesteia fiind prezența rădăcinii dintelui (fie că este rădăcina unui dinte original sau a unuia artificial).

Coroana are rolul de a reda funcționalitatea, estetica și rezistența dintelui, aceasta acoperind complet dintele sau structura implantului dentar. Este vorba, prin urmare, de o soluție pe termen lung, căci ea se fixează cu ciment medical și poate fi purtată 10-15 ani, dacă igiena orală este adecvată.

Pe lângă cele mai utilizate coroane metalice cu acoperire ceramică, există și coroane realizate din porțelan pur și oxid de zirconiu. Un avantaj al coroanelor metalice este că sunt ieftine și puternice, în plus, pot fi folosite în cazul oricărui dinte. Porțelanul pur este folosit pentru dinții din față, deoarece este estetic, dar nu la fel de puternic. Când este vorba despre coroana zirconiu preț, aceasta este cea mai scumpă variantă, căci combină avantajele coroanelor metalice și de porțelan.

Când sunt coroanele dentare soluția potrivită pentru tine?

Coroanele dentare sunt utilizate în cazul unei vătămări semnificative a dintelui afectat și în cazul distrugerii enorme a substanței dentare. Odată cu apariția implanturilor dentare, care reprezintă o alternativă la punțile dentare, coroanele au preluat un rol nou în stomatologie. Aceasta înseamnă că ele joacă un rol cheie în restabilirea funcției de masticare și a esteticii.

În cazul unui dinte care poate fi încă salvat, se folosesc coroane dentare dacă substanța dentară este atât de distrusă din cauza cariilor sau a altor leziuni încât nu mai poate fi refăcută cu o umplere a dinților sau cu ajutorul unor fațete.

Coroanele dentare sunt, de asemenea, utilizate mai rar din motive estetice, cum ar fi în cazul tulburărilor de dezvoltare ale smalțului sau dentinei dentare, la închiderea golurilor dintre dinții frontali și la îndepărtarea decolorării.

Care este procedura în sine?

Coroanele dentare sunt soluții de protezare dentară indirectă, ceea ce înseamnă că munca dentară nu este produsă în sala de tratament, ci într-un laborator dentar. Acesta este motivul pentru care pacienții trebuie să viziteze de mai multe ori medicul dentist.

La prima programare, medicul dentist pune diagnosticul, apoi creează planul de tratament necesar pe care pacientul trebuie să îl accepte. Apoi dintele este pregătit și o coroană de dinți provizorie este plasată pe bontul sau pivotul dentar atașat până la realizarea protezei finale.

Pacienții au opțiunea de a alege forma și culoarea coroanei dentare, iar dacă medicul dentist este de acord cu totul, coroana provizorie poate fi aplicată. Când pacientul și dentistul sunt mulțumiți de ceea ce văd, coroana dentară definitivă este realizată de tehnicianul dentar. Aceasta este apoi lipită pe loc de către medicul dentist.

Clinica DentoCare își așteaptă pacienții interesați de coroane dentare, pentru ca aceștia să ajungă să se bucure din nou de un zâmbet frumos. Pacienții se pot simți în siguranță în această clinică dentară pentru că sunt tratați de specialiști excelenți, dar și pentru că vor avea parte de servicii dentare de o calitate perfectă.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte