Ecologia și tehnologia





Pe zi ce trece se constată un tot mai mare dezechilibru în natură cauzat de activitatea industriala a omului dar și de lipsa de respect a societății umane față natură.
În ultimele decenii s-a pus tot mai mult accentul pe protejarea acesteia folosind resurse regenerabile de energie mult mai puțin poluatoare. De la panourile solare generatoare de apă caldă s-a ajuns la panouri solare generatoare de electricitate, dar și sursele de căldură ale subsolului au început sa fie folosite prin pompele de căldură pentru încălzirea locuințelor și a altor spații iarna, dar și pentru răcirea acesteia vara.
Am decis să vorbesc mai mult despre ultima variantă. Ce sunt de fapt pompele de căldură? Pompele de căldură trec apa din subsol care are 14-15 grade printr-un schimbător de căldură unde încălzește freonul din acesta care trece in stare gazoasă. Ajutat de un compresor freonul ajunge la 70-80 de grade si apoi prin alt schimbător încălzește apa care merge la calorifere. (Mai multe detalii pe Eco Drill ). Am făcut această mică descriere pentru a va demonstra ca în acest proces efectuat cu schimbătoarele de căldură dispare sursa poluantă, combustibilul fosil, fie el reprezentat de gaze naturale sau de păcură, sau cărbuni.
Ei bine pentru a obține aceste performanțe trebuie să apelezi la ajutorul specialiștilor ca cei de la S.C. ECO DRILL S.R.L. Aici ai de-a face cu specialiști de clasă începând de la proiectare și până la finalizarea execuției.
Eco Drill lucrează pe tot teritoriul României, pentru : paturi de apa de medie şi mare adâncime (50 – 500 m), pompe de căldură (sistem de colectare : apă – apă sau sol – apă), micropiloni, prospecțiuni, consolidări, prelevare de sol, monitorizarea apei, alte tipuri de foraje.
Tehnica forajelor este foarte complicata cu toate ca lucrări de forare s-au făcut încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu apariția și exploatarea țițeiului.
Totuși aceste lucrări de pionierat nu se aseamănă cu performanțele tehnologice ale celor care forează astăzi.
Lucrările de forare se efectuează mult mai curat si inteligent.
Eco Drill folosește tehnologii de ultimă oră nepoluante sau cu mică sursă de poluare.
Iată în videoclip felul în care se lucrează la forarea unei găuri în sol.
Pe lângă aparatura pentru forat Eco Drill mai are și Buldoexcavatoarele marca JCB, modelele 3CX și 4CX dotate cu cupă de 300 mm; cupă de 600 mm; cupă de 900 mm cupă taluzare; Picon JCB; lame de zăpadă.
În fiecare an firma caută să își diversifice activitatea și în același timp achiziționează utilaje noi pentru îndeplinirea în cele mai bune condițiuni a sarcinilor ce și le asumă.
Fiind o firmă responsabilă Societatea urmărește crearea de noi locuri de muncă, așa că deja se poate lăuda cu alte 5 locuri de muncă noi.
Eco Drill este un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Regional 2014-2020 care poartă numele de “DIVERSIFICAREA ACTIVITATII SOCIETATII ECO DRILL SRL PRIN ACHIZITIA DE UTILAJE DE CONSTRUCTII SI CREAREA DE LOCURI DE MUNCA “
Ținând seama actuala situație din Romania succesul celor de la Eco Drill este unul notoriu și de invidiat. Bafta în continuare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.