Despre fibra optică și unele aplicații
Buna ziua dragii mei cititori. Astăzi m-am hotărât sa vorbesc despre fibre optice si despre locuri din România unde se pot găsi astfel de produse dar si piese si utilaje necesare efectuării unei instalări de calitate a acestora.
În primul rând să vedem ce este fibra optică: fibra optică este o fibră de sticlă sau plastic care transportă lumină de-a lungul său. Fibrele optice sunt folosite pe scară largă în domeniul telecomunicațiilor, unde permit transmisii pe distanțe mai mari și la lărgimi de bandă mai mari decât alte medii de comunicație. Ele sunt utilizate în locul cablurilor de metal pentru că semnalul este transmis cu pierderi mai mici, și sunt imune la interferențe electromagnetice. Am văzut in câteva filme documentare cum sunt folosite aceste fibre si pentru iluminare naturală a unor incinte. Sunt de asemenea folosite si la instrumentarul medical cu care se fac operații minim invazive.
Exista si situații in care fibra optică fie nu ajunge pentru a fi instalată între două puncte A si B și atunci avem nevoie de un conector fibra optica pentru a fi făcută o cat mai buna conexiune.
Este important să știi și unde găsești toate cele trebuincioase unei astfel de activități dacă vrei să faci o activitate gen bricolaj, în legătură cu aceste fibre optice. Căutați: vanzari-electronice-telecoms.ro
În România există firme de telefonie fixă cât și de distribuire de programe tv, de servicii internet de mare viteză. ( eu aveam un serviciu de internet care nu depășea 30 mbs acum am ajuns la cca 800 mbs.
Anul trecut, urmare a secetei mistuitoare din România am aflat că un prieten vrea să facă un sistem de irigație inteligent pentru o suprafață pe care o deținea ( cinci hectare) Pentru a gestiona cat mai bine apa de care speră să dispună și la anul a decis ca întreaga suprafață să fie monitorizata prin senzori de fibră optică pentru a cunoaște la timp nivelul de umiditate din sol, etc. Pentru a exista o mai mare eficiență a împânzit terenul cu cabluri de fibră optică care să culeagă informațiile și să pornească sau să oprească sistemele de irigare. Un alt avantaj pe care si la creat este faptul că senzorii monitorizează calitatea solului si unde este nevoie trimite substanțele necesare.
Prietenul meu este IT-ist și a rut să pună în aplicare acest sistem pe care apoi să îl breveteze. Asta după ce va monitoriza realizările de anul acesta.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.