Vinul alb este solutia perfecta pentru zilele calde de vara!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Vinul alb este o alegere mult mai buna fata de vinul rosu in special in zilele toride de vara. Spre deosebire de cel rosu, vinul alb se poate consuma cu fructe de mare, peste, salate si fructe fara ca buchetul sau sa fie prea dominant auspra celorlalte arome. Este, de asemenea, si un vin foarte bun de consumat rece.

Vinul alb: nu numai bun pentru sanatatea inimii

Desi mai putin studiat decat omologul sau rosu, vinul alb are caracteristici pozitive pentru sanatate. De fapt, unii cercetatori au aratat ca vinul alb are propria lista de substante chimice si antioxidanti care il diferentiaza de vinul rosu. Care este diferenta dintre vinul rosu si vinul alb?

Deci, indiferent daca sunteti alergic la vinul rosu, nu sunteti un mare fan al gustului, cautati ceva usor si racoritor pentru lunile mai calde sau, pur si simplu, preferati vinul alb, iata beneficiile pentru sanatate ale vinului alb :

Cercetatorii au aratat ca consumul de vin alb poate imbunatati functiile cardiovasculare si metabolice. Intr-un studiu, cercetatorii au randomizat 224 de pacienti cu diabet de tip 2 bine controlat, pentru a bea vin rosu, vin alb sau apa minerala cu cina timp de 2 ani pentru a determina efectul consumului moderat de vin.

La sfarsitul procesului, desi consumatorii de vin rosu au prezentat cele mai multe imbunatatiri in controlul lipidelor si glucozei, cei care au baut vin alb au vazut si imbunatatiri. In plus, in comparatie cu cei care au baut apa minerala, consumatorii de vin alb nu au experimentat cresterea tensiunii arteriale sau scaderea functiei hepatice.

Intr-un alt studiu, consumul de vin alb imbatranit a avut efecte mai benefice asupra sanatatii inimii decat consumul de gin. De fapt, vinul alb a contribuit la repararea celulelor endoteliale care acopera vasele de sange, oferind cardioprotectie. De asemenea, a scazut prezenta celulelor inflamatorii si a biomarkerilor proinflamatori. Un compus unic, in special, acidul cafeic, poate fi responsabil pentru beneficiile sanatatii vinului alb, spun cercetatorii. De exemplu, intr-un studiu publicat, cercetatorii italieni au izolat si studiat acidul cafeic pentru presupusele sale activitati antioxidante. Mai exact, au evaluat efectul protector al unei doze mici de acid cafeic asupra leziunilor endoteliale induse de stresul oxidativ. In general, doza mica de acid cafeic – similar cantitatii observate dupa consumul moderat de vin alb – poate oferi protectie endoteliala si reduce riscul bolilor cardiovasculare si renale. La fel ca vinul rosu, vinul alb poate ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol. Intr-un studiu realizat pe 146 de participanti cu risc usor pana la moderat de boli cardiovasculare si urmat timp de un an, cei care au facut exercitii  de cel putin doua ori pe saptamana si au baut vin – alb sau rosu – au vazut o imbunatatire semnificativa a nivelului de colesterol LDL.

Girboiu are o gama de vinuri albe foarte bune la gust, dar si foarte sanatoase, deoarece vinurile Girboiu sunt produse doar din struguri de pe podgoriile Girboiu din sol romanesc.  Alege gama de vin alb Girboiu !

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte