De ce este important un certificat medico- legal în cazul accidentului rutier?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

O persoană care a fost rănită și a suferit vătămări corporale în urma unui accident auto și dorește să ceară despăgubiri pentru suferințele prin care a trecut, trebuie să înțeleagă că unul dintre cele mai importante aspecte pentru stabilirea cuantumului despăgubirii este legată de procedura de obtinere certificatul medico- legal, unde sunt specificate aspecte importante despre prejudiciile suferite și numărul de zile de îngrijire medicale necesare.

Completarea certificatului medical este necesară pentru toate cererile de despăgubire și pentru asigurător, astfel încât să ia în considerare finanțarea tratamentului și reabilitării. Deoarece certificatul medical face parte din formularul de cerere, pacientul va prezenta în general certificatul medicului pentru a fi completat.

Certificatul medico-legal a fost actualizat și necesită realizarea anumitor aspecte:

  • examinarea fizică a persoanei vătămate și furnizarea datei la care a avut loc aceasta
  • menționarea faptului dacă persoana vătămată era, la data accidentului, un pacient înregistrat la un cabinet medical
  • includerea numărului de înregistrare
  • existența unei semnături

Este extrem de important ca medicii să aibă în vedere responsabilitățile lor legale și profesionale atunci când eliberează certificate medicale. La eliberarea unui certificat medical, acesta trebuie să fie onest și să nu inducă în eroare.

Aceasta înseamnă că certificatul medical trebuie să se bazeze pe fapte cunoscute de medic. Mulți medici necesită o consultație înainte de a furniza un certificat medical pentru a certifica că semnează informațiile corecte. Aceasta include propriile observații, precum și informații furnizate de pacient.

Importanța certificatului medical

Certificatul medico- legal va oferi asiguratorului un diagnostic și indică amploarea leziunilor și vătămărilor corporale, precum și orice tratament propus. Disponibilitatea acestor informații medicale la începutul cererii va facilita intervenția timpurie pentru tratamentul leziunilor și plata unor costuri medicale, de reabilitare sau achiziția unor produse farmaceutice rezonabile.

Asigurătorii sunt răspunzători numai pentru vătămările cauzate de accidentul autovehiculului. În cazul în care diagnosticul nu este clar și / sau certificatul nu este complet, asigurătorul ar putea necesita să urmărească mai multe detalii, pentru a clarifica situația, ceea ce poate întârzia procesarea cererii. Împreună cu autoritatea de a obține informații, certificatul medical ar trebui să conducă la un dialog mai deschis între asigurător și medicul curant într-o etapă anterioară după vătămare pentru a beneficia în cele din urmă persoana vătămată.

Este important de reținut că examinarea fizică a persoanei vătămate trebuie efectuată de către medicul legist înainte sau când certificatul medical este completat. Dacă nu are loc o examinare fizică, aceasta va întârzia reclamația.

Medicii sunt autorizați în mod specific în temeiul legislației privind accidentele rutiere să dezvăluie asigurătorilor informații. În plus, se poate include o autoritate din partea reclamantului care permite asigurătorului să obțină înregistrări sau informații care le pot afecta creanța; inclusiv informații despre circumstanțele lor înainte de accident. Asigurătorul trebuie să transmită o copie a oricărei informații obținute sub această autoritate victimei sau avocatului acesteia.

Un asigurător sau un avocat care acționează în numele persoanei vătămate poate solicita rapoarte medicale de la medicul curant al reclamantului sau de la un alt medic. Tipul și scopul rapoartelor solicitate pot varia, de la un plan de tratament la un raport medico-legal. Asigurătorul sau avocatul va detalia în cererea lor ce informații sunt necesare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte