Ce stim despre antireumatice si antiinflamatoare naturiste?





Bolile reumatice ne afecteaza articulatiile, tendoanele, ligamentele, oasele si muschii. Printre acestea se numara multe tipuri de artrita, termen folosit pentru afectiunile care ne afecteaza articulatiile. Desi nu exista un tratament definitiv, exista produse naturiste care pot ameliora disconfortul. Cumpara de la nutriplantmed.ro produse din plante antireumatice si antiinflamatoare!
Uneori sunt numite boli musculo-scheletice. Simptomele comune includ:
-Dureri articulare;
-Pierderea miscarii intr-o articulatie sau articulatii;
-Inflamatie – umflare, roseata si caldura intr-o articulatie sau in zona afectata.
Domeniul medical care studiaza aceste tipuri de afectiuni se numeste reumatologie. Daca medicul curant crede ca avem o boala reumatica, probabil ca ne va trimite la un reumatolog – un medic special instruit pentru a trata aceste probleme.
Reumatologul te va examina pentru a-ti diagnostica starea, apoi va supraveghea un plan de tratament pentru fiecare caz, care va include probabil medicamente, exercitii fizice regulate, o dieta sanatoasa, gestionarea stresului si odihna.
Ce cauzeaza boala reumatica?
Cele mai multe dintre aceste afectiuni apar atunci cand sistemul tau imunitar nu mai este la nivel optim si iti ataca tesuturile. Medicii nu sunt siguri ce cauzeaza acest lucru. Uneori se afla in genele tale. Alteori, este rezultatul a ceva din mediul inconjurator, cum ar fi fumul de tigara, poluarea sau ceva care provoaca o infectie. Genul joaca, de asemenea, un rol deoarece bolile reumatice par sa afecteze mai mult femeile decat barbatii.
Nu este un secret pentru nimeni ca artrita reumatoida (RA) implica inflamatie, asa ca adaugarea de ierburi si condimente antiinflamatoare in dieta ta este o idee buna. Desigur, singure, aceste ingrediente alimentare nu sunt susceptibile de a avea un impact semnificativ asupra atenuarii simptomelor poliartritei reumatoide. Dar, ca parte a unei diete antiinflamatorii, consumul anumitor ierburi si condimente pe tot parcursul zilei ar putea avea un efect aditiv in reducerea inflamatiei si a altor simptome.
O crenguta de cimbru proaspat sau frunzele proaspete pot fi adaosuri aromate la preparatele din carne, fasole, rosii sau oua, precum si supe si tocane. Cimbrul a fost folosit de mult timp in bucataria italiana, franceza, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Un condiment auriu care a fost folosit de mult pentru a da culoare si aroma alimentelor, turmericul a fost, de asemenea, folosit in medicina ayurvedica si chineza pentru a trata o varietate de afectiuni medicale, inclusiv artrita si tulburarile musculo-scheletice. Pe langa proprietati antiinflamatoare, turmericul si curcumina ingredientul activ care ii da turmericul culoarea galbena, au si efecte analgezice, potrivit cercetarilor. Consumat in Asia de milenii, ceaiul verde contine polifenoli, care sunt substante bogate in antioxidanti care pot ajuta la reducerea inflamatiei, la protejarea articulatiilor si la declansarea unor modificari ale raspunsurilor imune care ar usura severitatea artritei. Un studiu publicat in in Jurnalul International de Boli Reumatice a comparat efectele ceaiului verde si ceaiului negru asupra artritei si a constatat ca extractul de ceai verde are efecte antiinflamatorii superioare.
Un condiment delicios, scortisoara are si ea proprietati antioxidante puternice care ajuta la inhibarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Dar aceasta este doar o parte din ceea ce se afla in spatele scortisoarei: ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de zahar din sange si de colesterol si pare sa protejeze functia cognitiva pe masura ce oamenii imbatranesc.
Nutriplantmed.ro are solutii naturiste pentru orice afectiune!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.