Puturile forate sunt o investitie buna!
In subteran exista rezervoare de apa care, cu autorizatie, pot fi folosite in mod liber. Pentru a accesa si capta aceasta apa subterana se va excava o fantana, care este forata pentru a capta apa care se gaseste in panzele freatice si in acvifere. Aceasta apa, stocata in subteran, este infiltrata in roci si sedimente, la adancimi mari sau se gaseste in panza freatica, aproape de suprafata. Firma Prodac S.R.L. are o experienta de peste 25 de ani si este specializata in realizarea forajelor de mica si mare adancime, si in general orice fel de servicii pentru foraje si piloti forati .
Fantana arteziana capteaza apa din rezervele mai adanci (Acvifere) si poate sa tasneasca sau nu. De asemenea, poate avea nevoie sau nu de o pompa. Deoarece se afla in regiuni mai adanci, nu are nevoie de filtre. Este, de asemenea, un put tubular si adancimea sa poate varia de la 50 la 2000 de metri.
Fantanile arteziene au, in medie, un debit de apa de 2 m³ (2 mii de litri) si dureaza pana la patruzeci de ani. De obicei, hotelurile, restaurantele, benzinariile, mall-urile pot folosi astfel de fantani. Cu aceasta forma de finantare, este posibil sa obtineti economii de pana la 50% la sfarsitul lunii si este o strategie grozava daca intentia voastra este sa va disociati partial sau total de compania locala de furnizare.
Fantana semi-arteziana capteaza apa din rezerve mai adanci si foloseste pomparea pentru extragerea apei, folosind un compresor de aer sau o pompa scufundata. Spre deosebire de o fantana de tip redneck, aceasta nu poate fi contaminata de apa de ploaie. Este un put tubular care are filtru si prefiltru pentru indepartarea impuritatilor. Adancimea variaza de la 20 la 50 de metri. Cisterna, numita si putul rosu. Este cea care se foreaza manual, pana ajunge la inceputul panzei freatice, care este prima rezerva de apa aproape de suprafata.
Apa de ploaie, prin caderea insectelor si a altor vietati, este mai usor de contaminat. In ciuda acestui fapt, este o solutie eficienta pentru reutilizare in uz casnic si, in consecinta, reducerea consumului de apa. Nu numai ca nu vei ramane niciodata fara apa, dar cu siguranta iti va reduce costurile. In unele cazuri, este chiar posibil sa existe factura la apa pe zero.
In functie de investitia ta, vei recupera in curand banii investiti in fantana si vei incepe sa vezi adevarate economii lunare. Apa din fantanile arteziene de adancime are de obicei caracteristici biologice, fizice si chimice destinate consumului uman, dar este important sa se efectueze in prealabil teste de potabilitate.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.