Ambalaje reciclabile
Fabricarea de obiecte de unică folosință, nepoluante, a devenit o necesitate a zilelor noastre. Caserolele de unica folosință reprezintă o cerere pe piață care devine tot mai mare pe zi ce trece. Faptul că și cererea de alimente gătite a devenit tot mai mare ingeniozitatea celor care se ocupă de acest serviciu de catering a făcut să explodeze cererea, dar și oferta completa: Vezi oferta completa pe site-ul oficial .
Pentru fabricarea caserolelor de unica folosință, caserole din pulp se folosesc resturi de trestie zahar, după ce a fost extras zaharul. Aceasta materie primă este biodegradabilă așa ca nu mai este vorba de resturi care sa facă plinul gropilor de gunoi. Aceste caserole se dizolva foarte ușor si nu mai poluează solul. Reducerea amprentei de carbon a fiecăruia din noi se poate face si prin astfel de mijloace.
În România se produc de obicei vase ,, caserole biodegradabile din PP (polipropilenă) RPET (poliproplenă tereflată reciclabilă) PULP (trestie de zahăr) C/PAP (carton duplex înnobilat cu PE) Materialele rezistă la temperatura intre 10-120 grade Celsius.
Ambalaje reciclabile
Ambalajele biodegradabile sunt cele mai prietenoase cu mediul în sensul că prin dizolvare duce la îngrășarea solului iar în procesul de producție pentru obținerea lor se folosesc resturi vegetale rezultate din procesul de prelucrare a trestiei de zahăr, sau altor vegetale.
Viața pe Terra a început prin folosirea resurselor naturale fără alte intervenții chimice în mediu. Așa, milenii viața pământenilor, dar și viața planetei au dus la viață fără modificări majore. Primele semne de modificare a calității vieții, au apărut odată cu apariția prafului de pușcă folosit tot mai mult în războaie, dar cea mai mare contribuție asupra degradării mediului s-a resimțit odată cu începerea erei industriale.
Poate că lumea consideră ambalajele (caserolele de unică folosință) un moft, dar la nivel mondial este un pas foarte mare în viața noastră, în calitatea vieții noastre.
Ambalaje reciclabile
Când aruncăm la gunoi o bucata de hârtie sau carton, parcă suntem cu inima împăcată. Îmi amintesc că atunci când mergeam cu părinții mei pe strada, atunci când eram mic, dacă mi se făcea sete și nu aveau de unde să cumpere ceva ca să îmi liniștească setea, părinții mei îmi făceau un pahar din hârtie și fie, dacă eram la munte luau de la vreun izvoraș apa fie scoteau rezerva de apă din rucsac și îmi umpleau paharul, Pentru mine era ca un fel de joacă care mă făcea fericit.
Vad că au apărut pe strada tot mai multe aparate pentru cafea care folosesc pahare corespunzătoare.
Un lucru care mă face să privesc cu regret la cei care folosesc astfel de ambalaje este lipsa de bun simț. Aruncă pe stradă, unde le vine mai comod. Nici cu autoritățile nu găsesc un motiv de laudă. Chiar dacă a construit ghene de gunoi separate totuși colectarea nu se face așa. Mașina de gunoi colectează totul întru-un singur container urmând sa amestece ei gunoiul menajer cu cel reciclabil
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.