Generația Z nu vrea să părăsească doar România, ci și Europa
„Generația Z nu vrea să părăsească doar România, ci și Europa”, articolul din Comisarul m-a făcut să mă îngrijorez în ceea ce priveste viitorul Romaniei.
Potrivit unui studiu invocat, 50% din tinerii români consideră că a părăsi Europa ar putea fi soluția pentru o viață mai bună. În articol sunt invocați ca lideri de opinie mai mulți psihologgi ca : Ștefan Chirițescu, chief strategy officer în cadrul companiei McCann, sau sociologul Barbu Mateescu, care crede că tinerii acestei generații sunt sceptici cu privire la viitorul Europei. Psihologul Mihai Copăceanu spune că tinerii care nu se informează ei înșiși de viața politică, economică și socială din România sunt influențați de situația și de remarcile părinților lor.
România, văzută ca o victimă în viitor
În concordanță cu media europeană, 50% dintre români își fac griji că nu vor putea oferi suficientă hrană familiei, astfel 63% din respondenții români consideră că UE ar trebui să se axeze pe îmbunătățirea economiei, iar 70% dintre români consideră că Europa trebuie să găsească o alternativă la capitalism.
Ceea ce nu văd tinerii și nici părinții lor este că implicarea directă în politica românească, ar pute să îndrepte situația, să facă să dispară actuslii baieți deștepți și actuala viziune asupra societății, aceea de societate compromisă.
În urmă cu ceva timp am avut o postare pe facebook în care îi i
îmnvinuiam pe tierii care au plecat în strainatate. Am fost criticat peste măsură, chiar mi-am făcut dușmani. Eu am afirmat că dacă rămâneau în România cei plecați în bejenie, în mod sigur actuala mafie nu avea cum să ajungă la actualul nivel de dezvoltare. Oare cine a fost de vină? Eu care am rămas în țară și m-am luptat sau cei care au luat bocceluța și au fugit?
În ziua de azi vad că se pune prea multă baza pe diaspora, acei indivizi care au fugit pentru a avea bani în gospodăriile lor și nici de cum să salveze Romania
Comments
loading...
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.