Cat de important este rolul usilor in amenajarea apartamentului?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cat de important este rolul usilor in amenajarea apartamentului?

Cat de important este rolul usilor in amenajarea apartamentului?

Alegerea usilor potrivite pentru locuinta nu este o misiune simpla, chiar daca multi considera ca, intr-un clasament al etapelor referitoare la amenajarea unui apartament ar ocupa doar un loc la urma.

Cat de important este rolul usilor in amenajarea apartamentului?

Desi contam in special pe piesele de mobilier, nuantele pentru zugravirea peretilor si pe alte elemente decorative ca avand rol esential in conturarea stilului arhitectural, usile de interior, precum si cea de la intrarea in apartament, au la randul lor o functie cheie in completarea noii atmosfere create in locuinta noastra dupa definitivarea lucrarilor de amenajare. De aceea, este bine sa cumpanim atent la modelele de usi pe care decidem sa le instalam in apartament, luand in calcul nu doar acele aspecte practice, precum securitate, intimitate, izolare fonica, ventilatie, lumina, protectie impotriva mirosurilor, a curentului, ci si latura decorativa, pentru ca aceste piese, odata montate, sa aduca armonie si continuitate intregii locuinte.

Intr-adevar, preferintele fiecaruia dintre noi sunt diferite, dar nu exista o regula clara in acest sens, ci tine doar de stilul care ne defineste, imbinarea de stiluri si tendinte, fie clasice sau moderne, sau alte abordari indraznete nascute din creativitatea si imaginatia noastra. Iar acest lucru poate fi realizat fara probleme, pentru ca pe piata de profil se gaseste o oferta extrem de generoasa de modele si variante suficiente din care sa alegem exact ce ni se potriveste.

Astfel, poti gasi usi de interior la preturi avantajoase si care sa indeplineasca toate cerintele tale in ceea ce priveste calitatea produsului, materialul din care este realizat, culoarea si designul preferat. In ceea ce priveste finisajul, poti alege usi de interior cu furnir natural, realizat din diverse esente de lemn, supus lacuirii sau vopsirii, laminat CPL, care desi nu este natural imita in amanunt fibra lemnului, usi din folie de finisaj, mai ieftine, dar care sunt rezistente, fiind tratate cu un lac ecologic.

Pot fi achizitionate usi cu tocuri fixe sau reglabile, realizate din lemn, mdf, in forme drepte sau ovale. In functie de spatiul in care sunt montate, se poate opta pentru usi cu balamale, cele mai populare modele, care la randul lor au una sau doua foi, precum si usi glisante, extrem de potrivite in spatiile cu dimensiuni mai reduse, pentru ca ocupa mai putin loc, se deschid sau se inchid prin tragere laterala, existand modele cu unul sau cu doua canate.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte